I samarbeid med Il Torrione
17. mai-pyntet pavlova i rødt, hvitt og blått
Anledning Bursdag

Slik får du den perfekte pavlovabunnen

5 steg som sikrer at du lykkes med pavlovabunnen – hver eneste gang.

Den perfekte pavlovabunnen er sprø på utsiden og fløyelsmyk inni. Mange forveksler den med klassisk marengs, men det er to ingredienser som skiller de to fra hverandre, og som gir den herlige konsistensen vi elsker. For det er ingen tvil om at pavlova er nordmenns store festkake.

Både marengs og pavlovabunn består av stivpiskede eggehviter, men det er hvitvinseddiken som tilsettes med maisstivelse på slutten, som gir den perfekte konsistensen. Grunnen til dette er at hvitvinseddiken stabiliserer eggehvitene så de holder bedre på luften, mens stivelsen tykner marengsen. Sammen gir disse to ingrediensene den klassiske pavlova-teksturen.

For å lykkes med pavlovabunnen, er det fem ting du må tenke på:

  1. Ren bolle: Rester av fett og smuss i bakebollen kan resultere i at eggehvitene ikke lar seg stivpiske. Er du usikker på om bollen er ren, kan du vaske den med en halv sitron. Sitronsyren løser opp eventuelt fett og smuss. Har du pisket eggehviter og sukker i mer enn 10 minutter, og du fremdeles ikke har fått stive eggehviter, kan det hende at du må gjøre et nytt forsøk.
  2. Ingen eggeplomme: Eggeplomme inneholder fett og kan forhindre at eggehvitene blir stive. Pass på at det ikke kommer med noe eggeplomme når du skiller eggene. Selv en liten dråpe kan ødelegge hele oppskriften.
  3. Hvitvinseddik og maizena: Når du har fått pisket eggehvitene stive med sukker, kan du tilsette Il Torrione hvitvinseddik og maizena.
  4. Pisk til pavlovamarengsen er helt stiv: Marengsen skal være så stivpisket at du kan løfte bollen på hodet uten at det faller noe ned. Da er den klar for steking.
  5. Riktig steking: Pavlovabunnen skal settes inn i en ovn som er varmet opp til 100 grader over- og undervarme. Stek den midt i ovnen i 1 time, og la den kjøle seg helt ned i inn i ovnen før du åpner og tar den ut. Dette tar minst 2-3 timer.

Hva med å lage en av disse pavlovaene?

Tekst Spoon Agency
Foto Spoon Agency
Publisert 27.09.2022
Oppdatert 30.09.2022

Mer fra Il Torrione