Pavlova med limekrem og balsamico-topping
En frisk og smakfull pavlova, med en bunn som er sprø på utsiden og myk inni.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Pavlovabunn
1 timeVarm opp ovnen til 100 grader på over- og undervarme.
Pass på at bollen du bruker er ren. Vask den gjerne med en halv sitron om du er usikker på om den er helt fettfri. Skill eggene og pass på at det ikke kommer med noe eggeplomme.
Pisk eggehvitene i 3 minutter før du tilsetter sukkeret - litt og litt av gangen.
Pisk videre til eggehvitene begynner å forme små topper.
Tilsett Il Torrione hvitvinseddik og maizena. Pisk videre til marengsen er helt stiv. Du skal kunne løfte bollen på hodet uten at noe renner ut.
Ha bakepapir på en stekeplate. Bruk en slikkepott for å forme marengsen til en kakebunn.
Stek midt i ovnen i 1 time. La bunnen avkjøles helt før du tar den ut. Dette tar 2-3 timer. Lag bunnen gjerne kvelden i forveien og la den stå over natta.
Limekrem
15 minPisk kremfløten stiv og tilsett sukker, limesaft og skall fra lime.
Fordel kremen over pavlovabunnen rett før servering.
Del opp jordbærene i biter, fordel over kaken og topp med Crema con aceto Balsamico.
Næringsinnhold pr 100 gram
188,5 kcalProdukter i oppskriften
Il Torrione Hvitvinseddik
Hvitvinseddik med 6% surhetsgrad i delikate bordoleseflasker.
Il Torrione Crema Balsamico
Kraftig smak og tykk konsistens. Den gir en søt og fyldig smak og er meget god å dekorere med.