I samarbeid med Il Torrione
Desserter med Balsamico: Jordbær, nektariner og vaniljeis
Anledning Bursdag

Derfor er balsamico perfekt til desserten

Visste du at Il Torrione er de som gjorde balsamico kjent her i Norge? Nå er det på tide at vi nordmenn også får øynene opp for kremet balsamico, som smaker ypperlig på kaker og is.

Ekte balsamico fra den italienske byen Modena er verdens mest eksklusive eddik. Den unike balsamico-smaken gjør at denne eddiken kan brukes i kombinasjon med all slags mat, både kjøtt, fisk, grønnsaker og dessert.

Prøv Crema Balsamico

Men hva med kremet balsamico? Den er perfekt til topping og dekor av både salat, bær, kaker og is. Crema-varianten til Il Torrione har en litt tykkere konsistens fordi den består av konsentrert druemost og balsamico vineddik, noe som gir den en søtere og mer fruktig smak av drue kombinert med rik og fyldig smak fra balsamicoeddik. Den syrlige smaken fra eddiken harmonerer med de søte smakene og gir desserter et velbalansert smaksbilde.

Den litt tykkere konsistensen gjør også at Crema con Aceto Balsamico egner seg svært godt til å dekorere desserter med! Vi vet jo allerede veldig godt fra før av jordbær og balsamico passer sammen som hånd i hanske, så hvorfor ikke prøve seg på en av disse herlige dessertene?

Tekst Spoon Agency
Foto Spoon Agency
Publisert 28.09.2022
Oppdatert 30.09.2022

Mer fra Il Torrione