Jordbær- og balsamicoterte
En smakfull jordbærterte du selv kan velge vanskelighetsgrad på. Her kan du enkelt bytte ut paibunn og vaniljekrem med ferdige løsninger fra butikken.
Ingredienser
Slik gjør du
Paibunn
30 minBland sammen hvetemel og salt. Smuldre opp smør sammen med hvetemel til du får en sandaktig konsistens.
Bland inn vannet og bruk hendene til å samle deigen. Kna deigen til det er en fast og smidig deig.
La den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
Varm opp ovnen til 200 grader.
Kjevle ut deigen til den dekker en paiform på 20-22 cm. Prikk ut bunnen med en gaffel. Dekk bunnen med for eksempel ris eller tørre bønner.
Stek paibunnen i ovnen i ca. 15 minutter eller til den er gyllen. Avkjøl paibunnen etter steking.
Vaniljekrem
20 minDel vaniljestangen på langs og ta ut frøene.
Kok opp vaniljestang og -frø sammen med melk, sukker og fløte.
Pisk sammen eggeplommer og maizena.
Ta ut vaniljestangen og hell melkeblandingen i en tynn stråle over i eggeblandingen mens du pisker godt.
Varm opp til ca. 85 grader, til vaniljekremen tykner. Avkjøl.
Topping
10 minFordel vaniljekremen over paibunnen og topp med jordbær og Il Torrione Crema Balsamico.
Næringsinnhold pr 100 gram
211,6 kcalProdukter i oppskriften
Il Torrione Crema Balsamico
Kraftig smak og tykk konsistens. Den gir en søt og fyldig smak og er meget god å dekorere med.