I samarbeid med Il Torrione
Panna cotta med jordbær og Crema Balsamico
Middels Italiensk Dessert
20 minutter

Panna cotta med balsamico og sitronmelisse

Panna cotta er en italiensk dessertklassiker som ofte serveres med jordbær. Topper du jordbærene med Crema Balsamico blir bærene ekstra søte og gode. NB! Tidsangivelsen viser kun tilberedningstid.

3,3 (6 vurderinger)

Antall porsjoner

Ingredienser

Slik gjør du

Panna cotta med balsamico og sitronmelisse

20 min

Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann. La de ligge til de har myknet godt opp, ca. 10 minutter.

Smelt sukkeret forsiktig på lav temperatur i en tykkbunnet kjele til sukkeret er gyllent. Pass på at sukkeret ikke blir brent. Tilsett honning, fløte og melk til en fløteblanding. Varm opp fløteblandingen på lav temperatur under stadig omrøring. Blandingen skal ikke koke.

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha i hele vaniljestangen sammen med frøene i fløteblandingen og tilsett limeskall. La fløteblandingen stå og trekke på lav temperatur uten å koke, ca. 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør inn i fløteblandingen med en visp. Sil av for å unngå klumper fra gelatinen og fordel i 4 former eller glass.

Avkjøl i ca. 4 timer til kremmassen har stivnet. Den kan godt lages dagen før servering.

Ved servering: Del opp jordbær og drypp over Crema Balsamico. Pynt med sitronmelisse og nyt.

Næringsinnhold pr 100 gram

157,4 kcal
Proteiner 4,3 gram 16,4 %
Fett 11,2 gram 43 %
Karbohydrater 9,5 gram 36,5 %
Fiber 1 gram 3,8 %
Salt 0,1 gram 0,2 %

Produkter i oppskriften

Il Torrione Crema Balsamico

Il Torrione Crema Balsamico

Kraftig smak og tykk konsistens. Den gir en søt og fyldig smak og er meget god å dekorere med.

Mer fra Il Torrione