Panna cotta med balsamico og sitronmelisse
Panna cotta er en italiensk dessertklassiker som ofte serveres med jordbær. Topper du jordbærene med Crema Balsamico blir bærene ekstra søte og gode. NB! Tidsangivelsen viser kun tilberedningstid.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Panna cotta med balsamico og sitronmelisse
20 minLegg gelatinplatene i en skål med kaldt vann. La de ligge til de har myknet godt opp, ca. 10 minutter.
Smelt sukkeret forsiktig på lav temperatur i en tykkbunnet kjele til sukkeret er gyllent. Pass på at sukkeret ikke blir brent. Tilsett honning, fløte og melk til en fløteblanding. Varm opp fløteblandingen på lav temperatur under stadig omrøring. Blandingen skal ikke koke.
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha i hele vaniljestangen sammen med frøene i fløteblandingen og tilsett limeskall. La fløteblandingen stå og trekke på lav temperatur uten å koke, ca. 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør inn i fløteblandingen med en visp. Sil av for å unngå klumper fra gelatinen og fordel i 4 former eller glass.
Avkjøl i ca. 4 timer til kremmassen har stivnet. Den kan godt lages dagen før servering.
Ved servering: Del opp jordbær og drypp over Crema Balsamico. Pynt med sitronmelisse og nyt.
Næringsinnhold pr 100 gram
157,4 kcalProdukter i oppskriften
Il Torrione Crema Balsamico
Kraftig smak og tykk konsistens. Den gir en søt og fyldig smak og er meget god å dekorere med.