Pavlova med sitronkrem og blåbær
På tide å prøve noe helt nytt med pavlovaen? Prøv denne med sitronkrem og blåbær. Lag sitronkremen selv eller kjøp ferdig fra butikken.
Ingredienser
Slik gjør du
Forberedelser
5 minForvarm ovnen til 90 grader.
Mål opp en 26 cm sirkel på et bakepapir og tegn gjerne rundt så du får riktig størrelse.
Pavlovabunn
1 time 20 minSkill eggeplommer og eggehviter. Pisk eggehvitene sammen til du får myke topper. Tilsett Il Torrione hvitvinseddik mens du visper.
Bland sammen sukker, maizena og vaniljesukker og ha i eggehvitene litt etter litt. Visp i 5 minutter til marengsen er blank og fast i fasongen.
Fordel marengsen på sirkelen på bakepapiret til ønsket fasong.
Stek pavlovabunnen på 90 grader i 1 time. Den er ferdig når den er sprø på toppen og myk i midten. Du kan gjerne la den stå og hvile i ovnen over natta.
Sitronkrem
20 minFyll en kjele med ca. 2 dl vann og la det koke opp.
Sett en bolle over det kokende vannet, men ikke sånn at den er borti vannet. Senk temperaturen slik at det småkoker i vannet.
Ha eggeplommer, sukker, sitronsaft, sitronskall og salt i bollen. Pisk kontinuerlig, og pass på at temperaturen ikke blir for høy og eggene koker.
La det putre i 10 minutter til blandingen tykner. Ta bollen fra platen og pisk inn smøret.
Ha sitronkremen i en beholder og ha plastfolie over for å unngå snerk på toppen. La sitronkremen avkjøles helt.
Topping
5 minFordel sitronkremen over pavlovabunnen rett før servering. Topp med blåbær, fersk mynte og hakkede pistasjnøtter.
Tips! Det viktigste når du skal lage pavlova, er at alle redskapene er helt rene. Så vask over alt før du begynner, og pass på å ikke få eggeplomme i eggehviten.
Næringsinnhold pr 100 gram
235,2 kcalProdukter i oppskriften
Il Torrione Hvitvinseddik
Hvitvinseddik med 6% surhetsgrad i delikate bordoleseflasker.