I samarbeid med Sweet Baby Ray's
Grillet kylling med vannmelonsalat på en tallerken
Tema Grill

Slik bruker du BBQ-saus til mer enn bare burger

BBQ-saus tilfører en ekstra dimensjon til grillmaten, men det er én ting det er spesielt viktig å unngå hvis du vil lykkes.

"The Sauce is the boss" slår Sweet Baby Ray's fast. Kanskje ikke så rart når de i mange år har vært den mest populære BBQ-sausen i USA?

Her hjemme i Norge er vi også glad i BBQ-saus, men det er fortsatt mange som lurer på hvordan man kan bruke dette utenom til burger. Svaret er enkelt: Du kan bruke det på omtrent alt du legger på grillen! Både kjøtt, fisk og grønnsaker får ekstra god smak hvis du pensler det med BBQ-saus under grilling. Sausen er også et mer smaksrikt alternativ til ketchup, så den fungerer ypperlig som dipp i tillegg.

Slik bruker du BBQ-saus

Det er imidlertid viktig at du ikke påfører BBQ-saus på kjøttet eller grønnsakene før på slutten av grilltiden. Hvis du tar det på for tidlig, risikerer du nemlig at maten svir seg ettersom sukkeret i sausen karamelliseres av varmen. Men nå som vi har det på det rene, er det bare å fyre opp grillen og glede seg til middag!

Her viser vi deg hvordan du bruker de populære BBQ-sausene fra Sweet Baby Ray's på 6 forskjellige måter:

1. Grillet kyllingbryst med frisk vannmelonsalat

Grillet kyllingbryst kan fort bli tørt hvis det ikke grilles riktig. Her får du oppskriften på et saftig kyllingbryst med en frisk og sommerlig salat.

2. Pulled Pork Burger med BBQ-saus

Pulled pork er revet kjøtt fra svinenakke som gjerne serveres i hamburgerbrød.

3. Grillet svineribbe med glaserte søtpoteter

Grillet svineribbe er en av sommerens mest populære retter. Her får du en saftig og smakfull svineribbe servert med glaserte og sticky søtpoteter.

4. Sloppy Joe Sandwich

Sloppy Joe Sandwich er en moderne amerikansk klassiker som består av saftig storfekjøtt, servert i hamburgerbrød.

6. Grillet hamburger med BBQ-saus

Med en god BBQ-saus blir hamburgeren både mer smakfull og enda saftigere.

Tekst Spoon Agency
Foto Spoon Agency
Publisert 01.07.2022
Oppdatert 07.12.2022

Mer fra Sweet Baby Ray's