Grillet svineribbe med glaserte søtpoteter
Grillet svineribbe er en av sommerens mest populære retter. Her får du en saftig og smakfull svineribbe servert med glaserte og sticky søtpoteter.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Krydderblanding
5 minBland alle krydderne sammen i en liten skål.
Glaserte søtpoteter
1 time 5 minForvarm stekeovnen til 180 grader, varmluft.
Del opp søtpotetene i båter.
Bland sammen olivenolje og sesamolje i en stor bolle. Finhakk ingefær og hvitløk og tilsett i oljeblandingen. Tilsett soyasaus og saft fra limen.
Ha søtpotetbåtene over i bollen med oljeblandingen og fordel oljen godt.
Gjør klart et bakepapirkledd stekebrett og fordel søtpotetbåtene på brettet. Ta vare på resten av sausen. Stek på midterste rille i ovnen, ca. 25 minutter.
Etter 25 minutter kan du pensle søtpotetene med resten av sausen. Stek i ytterligere 30-40 minutter til søtpotetene er gylne og klissete. Dryss over sesamfrø, finhakkede peanøtter, chili og vårløk ved servering.
Svineribbe
15 minVarm opp grillen på høy varme.
Gni inn svineribben med krydderblandingen og stek på direkte varme på grillen. Pensle med Sweet Baby Ray's BBQ Sauce underveis, og grill videre til svineribben er gjennomstekt.
Tips! Server gjerne svineribben sammen med grillede maiskolber, coleslaw og tomatsalat.
Næringsinnhold pr 100 gram
227,7 kcalProdukter i oppskriften
Sweet Baby Ray's BBQ Sauce
Den berømte ekte amerikanske BBQ sausen som gir den riktige grillsmaken. Passer til det meste som f.eks. glaze, hamburgerdressing og ikke minst som kald BBQ saus.