Pulled pork burger med BBQ-saus
Pulled pork er revet kjøtt fra svinenakke som gjerne serveres i hamburgerbrød. Du kan kjøpe ferdig langtidsstekt kjøtt på butikken, men det aller beste resultatet får du når du lager det selv. Selv om det tar lengre tid å få det ferdig, krever det minimalt med innsats.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Pulled pork
4 timer 50 minForvarm ovnen til 125 grader, over- og undervarme.
Finn frem en gryte med lokk som tåler å stå i stekeovnen. Har du ikke gryte som er egnet til dette, kan du benytte en dyp ildfast form som kan dekkes med aluminiumsfolie.
Tørk svinenakken med kjøkkenpapir, krydre med salt og pepper og brun den raskt på alle sider i en varm stekepanne.
Bland sammen røkt paprikapulver, chilipulver, sukker, spisskummen, cayennepepper og most hvitløk til en krydderblanding, og gni kjøttet inn med krydderblandingen.
Legg kjøttet i gryten. Hell over eplemost og Sweet Baby Ray’s BBQ-saus Original. Ha lokket på gryten og sett gryten inn i ovnen.
La svinenakken steke til kjernetemperaturen er ca. 94 grader. Kjøttet skal være mørt og falle fra hverandre. Det tar ca. 4-5 timer avhengig av størrelsen på kjøttstykket.
La kjøttet hvile i ca. 20 minutter før du begynner å "pulle" det. Dra kjøttet fra hverandre med to gafler og bland inn mer Sweet Baby Ray’s BBQ-saus Original.
Tilbehør
10 minLegg litt frisk salat, coleslaw og pulled pork på hamburgerbrødet. Topp med strimlet rødløk og server med søtpotetfries som tilbehør.
Tips! Vil du ha det enda mer langtidsstekt? Sett ovnen på 95 grader, og la svinenakken godgjøre seg i 9-10 timer.
Næringsinnhold pr 100 gram
229,4 kcalProdukter i oppskriften
Sweet Baby Ray's BBQ Sauce
Den berømte ekte amerikanske BBQ sausen som gir den riktige grillsmaken. Passer til det meste som f.eks. glaze, hamburgerdressing og ikke minst som kald BBQ saus.