I samarbeid med Il Torrione
Kremet kyllinggryte med poteter og balsamico i en sort kjele
Tema Tilbehør

Sett smak på høstmaten

Med balsamico i kjøkkenskapet kan du enkelt gi høstmaten det lille ekstra neste gang du vil lage noe skikkelig godt.

Høsten inviterer til varmende gryteretter, fyldige sauser og kreative måter å fornye restemat på. Balsamico er kjent for sin naturlige sødme og milde syrlighet, noe som er perfekt for å balansere smakene i sterke sauser eller for å tilføre det lille ekstra til gryteretter. Resultatet er fyldige, smaksrike sauser og retter, ideelle for å sette smak på restematen. En stor fordel med å bruke balsamico som smaksforsterker er at du ikke trenger å legge til store mengder salt for å heve smaken.

Passer til alt

Balsamico er enkel å bruke og svært fleksibel, noe som gjør den til en uunnværlig ingrediens på kjøkkenet. Det er bare å tilsette noen dråper mot slutten av matlagingen for å umiddelbart heve smaken på retten, og det kan brukes på alt fra pasta og salater til grillet kjøtt og grønnsaker. Synes du sausen kunne trenge litt mer smak, husk at noen dråper balsamico kan være akkurat det den trenger for å tilføre en mild syrlighet.

Her er fem retter du enkelt kan heve smaken på med litt balsamico:

Gryteretter

Tilsett noen dråper balsamicoeddik i gryterettene dine for å fremheve smaken av høstens grønnsaker og kjøtt. Den søte og syrlige profilen av balsamico gir en ekstra dybde til langkokte gryteretter.

Sauser

Balsamico kan gi sausene dine en ekstra dybde med sin unike balanse av sødme og syrlighet. Det er spesielt godt i tomatsauser og brune sauser, hvor balsamico også kan redusere behovet for ekstra salt og sukker.

Marinader

Bruk balsamico som en base for marinader til kjøtt og kylling. Den søte syrligheten i eddiken hjelper med å karamellisere overflaten av kjøttet, noe som gir en deilig, glasert stekeskorpe.

Salatdressing

Lag en enkel, men smakfull vinaigrette ved å blande balsamicoeddik med olivenolje, sennep, honning, salt og pepper. Dryss over høstens friske salater med nøtter og tørket frukt.

Desserter

Overraskende nok kan balsamico også være en spennende ingrediens i høstdesserter. Prøv å helle over en kremet balsamico over frukt som pærer eller epler, eller bruk den som en kontrast til søte desserter som panna cotta eller vaniljeis.

Vaniljeis med jordbær og Il Torrione Crema Balsamico

Prøv Il Torrione Crema på desserten

Tekst Spoon Agency
Foto Spoon Agency
Publisert 26.10.2023
Oppdatert 27.10.2023

Mer fra Il Torrione