Derfor bør du alltid ha rødvinseddik i skapet
Det er på tide å ta frem rødvinseddiken! Den kan nemlig piffe opp det meste – alt fra forrett til dessert.
Har du ikke en rødvinseddik som støver i skapet, kan det være på tide å føye den til handlelista. Den kan nemlig være et ess i ermet når maten skal serveres og du trenger det lille ekstra.
Den kan dessuten kjøpes med god samvittighet, da den har nesten evig holdbarhet og kan bruke som smakstilsetning i det meste. Her kommer noen forslag!
- Skal du servere en deilig salat til forrett? Rødvinseddiken gir en god syrlig smak, og kan erstatte sitron. Du kan også lage en god vinaigrette i stedet for dressing. Da blander du eddiken med en god olivenolje og kanskje sennep, salt og pepper, og vips - ferdig salatdressing!
- Vil du ha den gode smaken av rødvin, men ikke bruke rødvin? Da gjør rødvinseddik seg supergodt, for eksempel i en hjemmelaget bolognese.
- Mangler sausen din smaken av det lille ekstra? Prøv med noen dråper rødvinseddik. Ofte mangler sausen litt ekstra syre for å få den runde og balanserte smaken.
- Visste du at rødvinseddik også kan brukes i desserter? Skal du for eksempel lage en pavlova, kan du bruke rødvinseddik i stedet for balsamico. Den gjør seg også godt mot den søte smaken av jordbær – f.eks. i en jordbærkompott, eller servert på is med friske jordbær.