I samarbeid med Il Torrione
Il Torrione hvitvinseddik og rødvinsdeddik som står på en kjøkkenbenk
Tema Italiensk mat

Derfor bør du alltid ha rødvinseddik i skapet

Det er på tide å ta frem rødvinseddiken! Den kan nemlig piffe opp det meste – alt fra forrett til dessert.

Har du ikke en rødvinseddik som støver i skapet, kan det være på tide å føye den til handlelista. Den kan nemlig være et ess i ermet når maten skal serveres og du trenger det lille ekstra.

Den kan dessuten kjøpes med god samvittighet, da den har nesten evig holdbarhet og kan bruke som smakstilsetning i det meste. Her kommer noen forslag!

  1. Skal du servere en deilig salat til forrett? Rødvinseddiken gir en god syrlig smak, og kan erstatte sitron. Du kan også lage en god vinaigrette i stedet for dressing. Da blander du eddiken med en god olivenolje og kanskje sennep, salt og pepper, og vips - ferdig salatdressing!
  2. Vil du ha den gode smaken av rødvin, men ikke bruke rødvin? Da gjør rødvinseddik seg supergodt, for eksempel i en hjemmelaget bolognese.
  3. Mangler sausen din smaken av det lille ekstra? Prøv med noen dråper rødvinseddik. Ofte mangler sausen litt ekstra syre for å få den runde og balanserte smaken.
  4. Visste du at rødvinseddik også kan brukes i desserter? Skal du for eksempel lage en pavlova, kan du bruke rødvinseddik i stedet for balsamico. Den gjør seg også godt mot den søte smaken av jordbær – f.eks. i en jordbærkompott, eller servert på is med friske jordbær.
Tekst Spoon Agency
Foto Spoon Agency
Publisert 30.09.2022
Oppdatert 30.09.2022

Mer fra Il Torrione