Kremet kyllinggryte
Vår kremete kyllinggryte er fylt med mørt kyllingkjøtt og høstens friske grønnsaker. Med et hint av urter og en perfekt balanse mellom kremet og friskt, er dette den ultimate høstgryten som varmer på kjølige dager.
Antall porsjoner
Velg tilpasninger
Ingredienser
Slik gjør du
Kremet kyllinggryte
30 minFinhakk løk og hvitløk. Grovhakk spinat og spisspaprika. Del sjampinjong og poteter i to eller fire biter.
Del kyllingfiletene i strimler.
Varm opp en stor gryte eller dyp stekepanne over middels høy varme med litt olje.
Stek strimlene til de er gyllenbrune og gjennomstekte. Ta dem ut av pannen og la dem hvile.
Ha litt mer olje i samme gryte og tilsett løk og hvitløk. La surre til løken er myk og blank.
Tilsett poteter og sjampinjong i gryta og la det surre i et par minutter til champignonen har fått litt farge.
Tilsett timian og spisspaprika, og stek grønnsakene videre.
Senk varmen og smuldre over buljongterningen. Tilsett créme fraîche, kremfløte, soyasaus, sennep og Il Torrione balsamico. Rør godt sammen og la det småkoke i ytterligere 4-5 minutter.
Senk varmen og smuldre over buljongterningen. Tilsett plantebasert kremost og fløte, soyasaus, sennep og Il Torrione balsamico. Rør godt sammen og la det småkoke i ytterligere 4-5 minutter.
Ha strimlene over i gryta og varm opp på lav varme.
Tilsett grovhakket spinat mot slutten av steketiden.
Smak til med Il Torrione balsamico og salt og pepper.
Server gryten umiddelbart, gjerne med litt godt brød ved siden av – perfekt til å få med de siste sausrestene fra tallerkenen.
Næringsinnhold pr 100 gram
126,5 kcalProdukter i oppskriften
Il Torrione Balsamico di Modena
Balansert, rik og kompleks smak, laget på en kombinasjon av vineddik og konsentrert druemost. Lagres på trefat i inntil 3 år.