I samarbeid med Il Torrione
Rødvinssaus i en liten kjele på hvit fjøl
Middels Tilbehør
45 minutter

Rødvinssaus

Denne smakfulle rødvinssausen er perfekt til å servere med biff, lam, eller andre kjøttretter.

5 (1 vurdering)

Antall porsjoner

Ingredienser

Slik gjør du

Rødvinssaus

45 min

Finhakk sjalottløk og sett til side.

Varm opp en kasserolle med litt olje på middels varme. Tilsett finhakket sjalottløk og la surre til løken er myk og blank, ca. 5-7 minutter.

Hell rødvin og Il Torrione rødvinseddik over sjalottløken. Gi blandingen et oppkok og reduser deretter varmen. La rødvinen reduseres til omtrent halvparten av mengden. Dette tar vanligvis rundt 20-30 minutter. Rør om av og til.

Når rødvinen er redusert til ønsket konsistens, tilsetter du kjøttkraften. La sausen surre videre i omtrent 10-15 minutter, eller til den tykner. Om du ønsker en tykkere konsistens kan du tilsette litt maizena. Løs opp maizennaen på forhånd i litt kaldt vann for å unngå klumper.

Senk varmen og rør gradvis inn usaltet smør i sausen rett før servering.

Smak til salt og pepper.

Næringsinnhold pr 100 gram

141,6 kcal
Proteiner 8 gram 41,8 %
Fett 8,9 gram 46,7 %
Karbohydrater 1,7 gram 8,8 %
Fiber 0 gram 0,1 %
Salt 0,5 gram 2,5 %

Produkter i oppskriften

Il Torrione Balsamico di Modena

Il Torrione Balsamico di Modena

Balansert, rik og kompleks smak, laget på en kombinasjon av vineddik og konsentrert druemost. Lagres på trefat i inntil 3 år.

Mer fra Il Torrione