Rødvinssaus
Denne smakfulle rødvinssausen er perfekt til å servere med biff, lam, eller andre kjøttretter.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Rødvinssaus
45 minFinhakk sjalottløk og sett til side.
Varm opp en kasserolle med litt olje på middels varme. Tilsett finhakket sjalottløk og la surre til løken er myk og blank, ca. 5-7 minutter.
Hell rødvin og Il Torrione rødvinseddik over sjalottløken. Gi blandingen et oppkok og reduser deretter varmen. La rødvinen reduseres til omtrent halvparten av mengden. Dette tar vanligvis rundt 20-30 minutter. Rør om av og til.
Når rødvinen er redusert til ønsket konsistens, tilsetter du kjøttkraften. La sausen surre videre i omtrent 10-15 minutter, eller til den tykner. Om du ønsker en tykkere konsistens kan du tilsette litt maizena. Løs opp maizennaen på forhånd i litt kaldt vann for å unngå klumper.
Senk varmen og rør gradvis inn usaltet smør i sausen rett før servering.
Smak til salt og pepper.
Næringsinnhold pr 100 gram
141,6 kcalProdukter i oppskriften
Il Torrione Balsamico di Modena
Balansert, rik og kompleks smak, laget på en kombinasjon av vineddik og konsentrert druemost. Lagres på trefat i inntil 3 år.