I samarbeid med

Dette trenger du til rekelaget
Middag / lunsj

Dette trenger du til rekelaget

Inspirasjon

Sommeren er tiden for lange kvelder og ferske reker – her er alt du trenger å vite før du inviterer til rekelag.

For mange er reker selve smaken av sommer, og det inviteres til rekelag over hele landet. Å inviter til rekelag krever litt forberedelser, men jo mer som er klart før det settes på bordet, jo raskere går. Her er gode tips til å lykkes med rekelaget.

Tilbehør til reker

Reker: Beregn 500 gram reker per person. Frosne reker bør tines i kjøleskap over natten, så kjøp gjerne frosne reker dagen før de skal spises. Skal du spise frosne reker samme dag, kan du tine dem på kjøkkenbenken i 1-2 timer. Da er det viktig at rekene spises samme dag.

Brød: Til reker hører godt brød, og her er det mange veier å gå. En klassisk loff slår aldri feil - jo ferskere, jo bedre. Vil du ha noe litt annet, kan focaccia eller et speltbrød være gode alternativer. Sørg for å ha allerede oppskåret brød på bordet, så det blir så enkelt som mulig når skiva skal toppes med reker.

Majones: Rikelig med majones vil heve rekesmørbrødet flere hakk. Vil du ha en annen variant, kan du prøve aioli. Da får smørbrødet litt mer smak. Fordel det gjerne i flere skåler, slik at man slipper å strekke seg. Her kan også tube-varianten være en god løsning, for minst mulig søl.

Topping: Litt grønt i form av fersk dill gir både smak og farge. Skiva bør også toppes med sitron for syrlighet og smak. Sitronsaften er selve prikken over i-en, og da er det både enkelt og mer sølefritt med ReaLemon sitrondråper. Da får du sitronsaft av høy kvalitet, dyrket frem og presset på Sicilia – der dagen er lang og sola sterk, og du kan bidra til mindre matsvinn.

Det er enkelt og mer sølefritt med ReaLemon sitronsaft.

Det er enkelt og mer sølefritt med ReaLemon sitronsaft.

Borddekking

Sørg for å ha noen skåler ekstra på bordet. Noen bør dedikeres til rekeskall, men ha også en bolle med lunkent vann til hver person, slik at man enkelt kan skylle hendene mellom hver gang. Ha også rikelig med servietter og eventuelt en pose tilgjengelig for søppel.

Tips: ReaLemon kan også brukes for å bli kvitt rekelukten på fingrene etter endt måltid.