I samarbeid med ReaLemon
To flasker med sitron- og limedråper står på et bord med sitroner og lime rundt.
Tema Tilbehør

Denne myten om sitrondråper stemmer ikke

Sitron eller lime brukes ofte i matoppskrifter, men det er ikke alltid du har dette tilgjengelig. Heldigvis kan det løses på en enklere måte!

Sitrusfruktene brukes for å tilføre mat og drikke både friskhet og syrlighet, og det utgjør ofte stor forskjell på det ferdige resultatet dersom lime- eller sitronsaft droppes. Men det er ikke alltid man har fersk frukt når man trenger det.

Heldigvis finnes det en enkel løsning – og den kommer i flaske. Til tross for hva mange kanskje tror, er nemlig den ikoniske sitronsaften fra ReaLemon ikke kunstig fremstilt. I hver 250 ml flaske med sitronsaft finner du nemlig hele åtte pressede sitroner.

Slik fremstilles sitronsaften

Siden 1934 har ReaLemon jobbet med å utvikle et rent sitronprodukt som sikrer god smak når man trenger det. Du har nok sett flaskene – det er nemlig et fast innslag i norske butikkhyller og fås i både stor og liten størrelse, både med lime og sitron.

Hver flaske ReaLemon inneholder 100 % sitronsaft fra konsentrat. Disse sitronene er av høy kvalitet, dyrket frem og presset på Sicilia – der dagen er lang og sola sterk. Etter at sitronene er presset, blir saften konsentrert inntil 10 ganger ved hjelp av varmebehandling, før den kan fraktes videre til produksjonslokalene. Her tilføres rent vann på nytt, til den konsentrerte sitronsaften er tilbake på det naturlige syre- og C-vitaminnivået som ferskpresset sitronsaft har. Ved å tilføre naturlig sitronolje fra skallet, får produktene også den samme aromaen som vi kjenner fra ferskpressede dråper.

Siden hele formålet med prosessen er å sørge for at du alltid har sitronsaft tilgjengelig når du trenger det, tilsettes produktene en liten mengde naturlig konserveringsmiddel som sørger for at sitronsaften får opptil 12 måneders holdbarhet.

pasta med sitronkylling og Realemon sitrondåper

ReaLemon sitrondråper passer også godt i middagsretter.

Hvorfor sitron på flaske?

Mange retter og drikker krever syrlighet, og ofte er det sitron eller lime som skal tilføre det. Å ha en flaske ReaLemon eller ReaLime i kjøleskapet kan være både økonomisk og lettvint, da den rommer ren saft fra mange sitroner eller lime, og alltid kan stå tilgjengelig. Dessuten er du sikret en jevn og forutsigbar sitrussmak hver gang du trenger det, ettersom syrligheten ikke varierer i samme grad som man ofte kan oppleve med fersk sitrusfrukt.

Perfekt til matlaging og baking

Mange har kanskje først og fremst et forhold til sitrondråpene fra sin barndom, der den lille gule sitronflasken ble brukt for å tilsette noen dråper syrlighet i teen. Både ReaLemon og ReaLime har imidlertid allsidige bruksområder, og passer godt både til baking og matlaging.

Hva med å prøve ut en av disse oppskriftene?

Tekst Spoon Agency
Foto Spoon Agency
Publisert 17.08.2022
Oppdatert 30.09.2022

Mer fra ReaLemon