Key Lime pie
Key Lime Pie er en dekorativ og kjent pai fra Key West i Florida. En ovnsbakt og forfriskende pai som egner seg både som dessert og på kakebordet.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Bunn
25 minForvarm ovnen til 180 grader.
Smør en paiform på 22 til 24 centimeter i diameter inn med et tynt lag smør.
Ha kjeks, smør og brunt sukker i en food processor. Kjør til du har en finkornet blanding.
Ha kjeksblandingen over i paiformen og bruk baksiden av en spiseskje til å presse den godt ned i bunnen og opp langs kantene i et jevnt lag.
Stek bunnen på midterste rille i 10 minutter. Avkjøl helt før du har på fyllet.
Fyll
20 minRør eggeplommene godt sammen med søt kondensert melk i en bakebolle. Tilsett ReaLime, og rør sammen til du har en jevn blanding.
Ha fyllet over i den avkjølte paibunnen og stek paien midt i ovnen i cirka 10 minutter. Paien skal stivne på toppen.
Avkjøl paien på rist og sett den deretter i kjøleskapet i minimum 2 timer før servering.
Topping
10 minPisk sammen kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem.
Pynt paien med krem ved å bruke en skje eller sprøytepose med stjernetipp. Topp gjerne med limeskiver og limeskall.
Kaken kan oppbevares i to til tre dager i kjøleskapet.
Key Lime Pie
Næringsinnhold pr 100 gram
364,1 kcalProdukter i oppskriften
ReaLime
Limesaft av høy kvalitet som gir en frisk og eksotisk smak i maten eller drikken.