Vi bruker cookies.

Les mer
I samarbeid med ReaLemon
SPOON Rea Lemon Key Lime Pai 2 web
Middels Dessert Påske
55 minutter

Key Lime pie

Key Lime Pie er en dekorativ og kjent pai fra Key West i Florida. En ovnsbakt og forfriskende pai som egner seg både som dessert og på kakebordet.

3,5 (11 vurderinger)

Antall porsjoner

Ingredienser

Slik gjør du

Bunn

25 min

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smør en paiform på 22 til 24 centimeter i diameter inn med et tynt lag smør.

Ha kjeks, smør og brunt sukker i en food processor. Kjør til du har en finkornet blanding.

Ha kjeksblandingen over i paiformen og bruk baksiden av en spiseskje til å presse den godt ned i bunnen og opp langs kantene i et jevnt lag.

Stek bunnen på midterste rille i 10 minutter. Avkjøl helt før du har på fyllet.

Fyll

20 min

Rør eggeplommene godt sammen med søt kondensert melk i en bakebolle. Tilsett ReaLime, og rør sammen til du har en jevn blanding.

Ha fyllet over i den avkjølte paibunnen og stek paien midt i ovnen i cirka 10 minutter. Paien skal stivne på toppen.

Avkjøl paien på rist og sett den deretter i kjøleskapet i minimum 2 timer før servering.

Topping

10 min

Pisk sammen kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem.

Pynt paien med krem ved å bruke en skje eller sprøytepose med stjernetipp. Topp gjerne med limeskiver og limeskall.

Kaken kan oppbevares i to til tre dager i kjøleskapet.

SPOON keylimepie 3 web

Key Lime Pie

Næringsinnhold pr 100 gram

364,1 kcal
Proteiner 6 gram 9 %
Fett 20,6 gram 31,1 %
Karbohydrater 37,8 gram 57,1 %
Fiber 1,2 gram 1,8 %
Salt 0,6 gram 1 %

Produkter i oppskriften

Rea Lime

ReaLime

Mer fra ReaLemon