Sitronkake med valmuefrø
Sitronkake med valmuefrø er en kjent engelsk formkake som er bakt i form og fylt med herlige valmuefrø.
Ingredienser
Slik gjør du
Sitronkake med valmuefrø
1 time 25 minForvarm ovnen til 165 grader.
Pensle en 1,5 liter brødform og kle den inn med bakepapir. La bakepapiret henge over på to sider.
Finn fram en bolle og visp sammen hvetemel, valmuefrø og bakepulver.
Pisk sammen smør og sukker med en kjøkkenmaskin til det er en luftig masse. Tilsett eggene og pisk videre til du har en glatt røre.
Rør inn de tørre ingrediensene vekselvis med ReaLemon og melk.
Hell røren over i den smurte brødformen og stek på miderste rille i 45 - 60 minutter. Etter 45 min sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en tannpirker i midten av kaken. Kommer den ut ren er den ferdig. Avkjøl kaken på rist før servering.
Glasur
5 minVisp sammen melis og ReaLemon til det er jevn glasur.
Legg sitronkaken på et serveringsfat og fordel glasuren over kaken.
Sitronkake med valmuefrø
Næringsinnhold pr 100 gram
323,8 kcalProdukter i oppskriften
ReaLemon
Frisk og god sitronsaft av høy kvalitet. Perfekt til sjømat, kjøtt, marinader, drinker, salater og desserter.