Italiensk sitronkake med mascarponekrem
En saftig sitronkake med italienske smaker fra sitron og mascarpone. En frisk og god kake som egner seg like godt som dessert eller på kakebordet.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Kakebunn
45 minSett ovnen på 175 grader, slik at den kan bli varm mens du lager kakebunnen.
Smelt smøret og sett til side for avkjøling.
Visp sammen egg, melk og ReaLemon i en bolle.
Tilsett smeltet smør i bollen.
Rør sammen sukker, hvetemel, bakepulver og salt i en annen bolle.
Sikt de tørre ingrediensene inn i de våte med et dørslag, og visp til du har en jevn og klumpfri røre.
Røren skal lukte av frisk sitron. Om den ikke gjør det, prøv å tilsette mer ReaLemon. Smør en rund kakeform på 24 cm og ha røren over i formen. Stek på midterste rille i ovnen, ca. 75 - 90 minutter. Sjekk underveis med en pinne. Når pinnen kommer ut ren, er kaken ferdig stekt. Avkjøl på rist.
Mascarponekrem
10 minHa kremfløten i en bolle og sikt inn vaniljesukker. Pisk kremfløte og vaniljesukker til du har en luftig krem.
Finn en ny bolle og ha i mascarponeosten. Tilsett litt ReaLemon og pisk til den en luftig konsistens. Juster med mer ReaLemon underveis til du har en jevn konsistens.
Ved forsiktig inn mascarponeosten i kremen til alt er godt blandet.
Når kaken er avkjølt kan du fordele mascarponekremen på toppen. Pynt gjerne med litt revet sitronskall eller sitronskiver.
Næringsinnhold pr 100 gram
334,2 kcalProdukter i oppskriften
ReaLemon
Frisk og god sitronsaft av høy kvalitet. Perfekt til sjømat, kjøtt, marinader, drinker, salater og desserter.