Paneer Butter Masala
Butter Masala laget med den indiske osten paneer, er en enkel og rask middagsrett.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Paneer Butter Masala
30 minFinhakk løk, ingefær og hvitløk. Varm opp olje i en panne og stek løken til den er myk og gyllen.
Bland sammen ingefær og hvitløk med løken. Ha i Patak’s Tikka Masala Curry Paste og la surre i ytterligere 1-2 minutter på svak varme under lokk.
Tilsett vann og kok til alt vannet har fordampet.
Ha i hakkede tomater og kok i 3-4 minutter under lokk.
Kjør blandingen i en blender eller foodprosessor og ha tilbake i stekepannen.
Tilsett creme fraiche, smør og sukker.
Kutt paneer (eller halloumi/tofu) i terninger og tilsett i sausen. Småkok under lokk på lav varme, ca. 3 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Topp retten med frisk koriander og server med ris og naanbrød.
Næringsinnhold pr 100 gram
151,2 kcalProdukter i oppskriften
Patak's Tikka Masala Curry Paste
Krydderpaste som blander autentisk krydder med smak av sitron, koriander, paprika, spisskummin og søt tamarind. Den er mild i styrke og brukes sammen med yoghurt for å marinere kjøtt eller som basis for en gryterett.