I samarbeid med Patak's
Pataks paneer butter masala
Enkelt Vegetar Indisk
30 minutter

Paneer Butter Masala

Butter Masala laget med den indiske osten paneer, er en enkel og rask middagsrett.

5 (15 vurderinger)

Antall porsjoner

Ingredienser

Slik gjør du

Paneer Butter Masala

30 min

Finhakk løk, ingefær og hvitløk. Varm opp olje i en panne og stek løken til den er myk og gyllen.

Bland sammen ingefær og hvitløk med løken. Ha i Patak’s Tikka Masala Curry Paste og la surre i ytterligere 1-2 minutter på svak varme under lokk.

Tilsett vann og kok til alt vannet har fordampet.

Ha i hakkede tomater og kok i 3-4 minutter under lokk.

Kjør blandingen i en blender eller foodprosessor og ha tilbake i stekepannen.

Tilsett creme fraiche, smør og sukker.

Kutt paneer (eller halloumi/tofu) i terninger og tilsett i sausen. Småkok under lokk på lav varme, ca. 3 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Topp retten med frisk koriander og server med ris og naanbrød.

Næringsinnhold pr 100 gram

151,2 kcal
Proteiner 1,3 gram 6,4 %
Fett 13,7 gram 65,3 %
Karbohydrater 4,9 gram 23,5 %
Fiber 0,7 gram 3,4 %
Salt 0,3 gram 1,4 %

Produkter i oppskriften

Tikka Masala Curry Paste

Patak's Tikka Masala Curry Paste

Krydderpaste som blander autentisk krydder med smak av sitron, koriander, paprika, spisskummin og søt tamarind. Den er mild i styrke og brukes sammen med yoghurt for å marinere kjøtt eller som basis for en gryterett.

Mer fra Patak's