Vi bruker cookies.

Les mer
I samarbeid med Patak's
SPOON Pataks Tikka masala vegetar web
Tema Indisk

Tilbehøret du vil servere med indisk mat

Selv om indiske retter allerede er proppfulle av smak, så er tilbehøret vel så viktig for en fullverdig og smakfull indisk middag. Her er en full oversikt over tilbehøret du kan servere til din indiske middag.

Nordmenn har for lengst omfavnet det indiske kjøkken og dets krydrede smaker. Smakene får derimot virkelig skinne dersom tilbehøret balanserer retten. Lurer du på hva du skal servere til Tikka Masala, Tandoori eller Korma? Her er får du gode tips for tilbehøret til indisk mat.

Tilbehør til indisk mat

Chutney

Chutney er et forfriskende tilbehør, laget av frukt- eller grønnsaksmos eller puré med krydder, som gir måltidet det lille ekstra. Chutney passer til det meste av indiske retter, og Patak’s Mango Chutney er spesielt populært, både i søt og sterkere variant.

Raita

Raita er et klassisk tilbehør til indiske retter, som balanserer godt med en sterk rett. Raita er laget av syrnet melk eller yoghurt, tilsatt grønnsaker eller frukt sammen med krydder. Raita egner seg til mange ulike retter fra det indiske kjøkken, som Korma, Tandoori og ulike gryter.

Wrap Korma ovenfra

Raita passer til det meste, som for eksempel til en wrap med korma

Chapati/roti

Hverdagsbrødet chapati eller roti er en type brød som egner seg godt som spiseredskap, hvor du bruker brødet til å samle opp maten som en lefse. Smaken er mild, med kun tre ingredienser; mel, vann og salt. Bruk gjerne brødet som tilbehør til indiske gryter og linseretter.

Nan

Nan er et brød av mange varianter og smaker. I motsetning til chapati, er nan brødet tykkere og mer luftig, ettersom det også inneholder gjær. Som tilbehør er nan brød en fast gjest til indisk mat, enten som smakstilsatt alene, eller som smakstilsetter til en fullverdig rett. Blant ulike nan-varianter finner du til eksempel peshawari nan, en søtere variant laget med kardemomme, rosiner og nøtter, eller klassiske garlic nan med hvitløk.

Tekst Spoon Agency
Foto Spoon Agency
Publisert 02.02.2023
Oppdatert 17.02.2023

Mer fra Patak's