Enkelt
Reker
Tapas
25 minutter
Gambas al pilpil
Gambas al pilpil er en tapasklassiker du kan lage med både scampi og reker. Tilpass smaken med mengden hvitløk og chili.
3,9
(39 vurderinger)
Antall porsjoner
Velg tilpasninger
Ingredienser
Slik gjør du
Gambas al pilpil
25 minVarm opp Ybarra olivenolje i en stekepanne på middels varme.
Ha i hvitløk, chiliflak og paprikapulver, og stek i ca. 1 minutt til krydrene gir fra seg aroma.
Skru opp til sterk varme, og ha i reker/scampi og sitronsaft.
Rør godt og stek i ca. 1-3 minutter, til rekene er rosa, men fortsatt spenstige.
Smak til med salt og pepper, og server gjerne med litt finhakket persille.
Næringsinnhold pr 100 gram
165,8 kcal
Proteiner
20 gram
63,7 %
Fett
9,2 gram
29,4 %
Karbohydrater
0,6 gram
1,9 %
Fiber
0,3 gram
0,9 %
Salt
1,3 gram
4 %
Produkter i oppskriften
Ybarra Olivenolje
Myk og mild olivensmak. Ypperlig til steking, baking, ovnsbakt og det meste!