Enkelt
Reker
Tapas
25 minutter
Gambas al pilpil
Gambas al pilpil er en tapasklassiker du kan lage med både scampi og reker. Tilpass smaken med mengden hvitløk og chili.
4
(36 vurderinger)
Antall porsjoner
Velg tilpasninger
Ingredienser
Slik gjør du
Gambas al pilpil
25 minVarm opp Ybarra olivenolje i en stekepanne på middels varme.
Ha i hvitløk, chiliflak og paprikapulver, og stek i ca. 1 minutt til krydrene gir fra seg aroma.
Skru opp til sterk varme, og ha i reker/scampi og sitronsaft.
Rør godt og stek i ca. 1-3 minutter, til rekene er rosa, men fortsatt spenstige.
Smak til med salt og pepper, og server gjerne med litt finhakket persille.
Næringsinnhold pr 100 gram
165,8 kcal
Proteiner
20 gram
63,7 %
Fett
9,2 gram
29,4 %
Karbohydrater
0,6 gram
1,9 %
Fiber
0,3 gram
0,9 %
Salt
1,3 gram
4 %
Produkter i oppskriften
Ybarra Olivenolje
Myk og mild olivensmak. Ypperlig til steking, baking, ovnsbakt og det meste!