I samarbeid med Ybarra
stekt kylling med spinat og fetaostkrem
Middels Kylling
30 minutter

Stekt kylling med spinat og fetaostkrem

Denne kyllingen med fetaostkrem er en lun og smaksrik rett, som passer like bra til festlige lag som til helgemiddagen.

4,8 (5 vurderinger)

Antall porsjoner

Ingredienser

Slik gjør du

Glaserte valnøtter

5 min

Varm opp en dypbunnet stekepanne på middels varme. Tilsett valnøttene og rist til de er gylne. Tilsett honning og YBARRA olivenolje i pannen, rør rundt og sett til side.

Fetaostkrem

5 min

Smuldre fetaost og rør inn kremost til fetaostkrem. Tilsett YBARRA Ex. Virgin Seleccion og smak til med salt og pepper.

Kylling

10 min

Varm opp YBARRA olivenolje på middels varme og stek kyllingfilet på middels varme i 2 minutter på hver side. Skru ned varmen, legg på lokk og etterstek filetene i ca. 5-10 minutter, til de er gjennomstekte. Dryss over salt og pepper og sett til side.

Sitronvinaigrette

5 min

Rør sammen YBARRA Ex. Virgin Seleccion, honning og sitronsaft til en vinaigrette.

Spinatsalat

5 min

Skyll spinat og ruccola og bland sammen. Fordel salaten over i porsjonsskåler.

Skjær kyllingen i skiver med ønsket tykkelse og topp salaten med kyllingskiver, fetaostkrem, granateplekjerner, frisk basilikum og glaserte valnøtter. Dryss over sitronvinaigrette.

Næringsinnhold pr 100 gram

229,1 kcal
Proteiner 10,8 gram 28,1 %
Fett 15,9 gram 41,3 %
Karbohydrater 10 gram 26 %
Fiber 1,3 gram 3,5 %
Salt 0,4 gram 1 %

Produkter i oppskriften

Ybarra Olivenolje

Ybarra Olivenolje

Myk og mild olivensmak. Ypperlig til steking, baking, ovnsbakt og det meste!

Ybarra Extra Virginn Olivennoljje

Ybarra Extra Virgin Olivenolje

Krydret aroma og balansert smak. Utmerket til salater, syltet agurk, fisk og gazpacho. Prøv som topping på stekt eller grillet kjøtt. Anbefales av LHL.

Mer fra Ybarra