Enkel Tikka Masala
Tikka Masala er kanskje den mest kjente indiske retten. Her får du en enkel og rask måte å lage en smakfull middag på.
Antall porsjoner
Velg tilpasninger
Ingredienser
Slik gjør du
Tikka Masala
25 minFinhakk rødløk og del opp kyllingen i strimler.
Varm opp oljen i en stekepanne eller gryte på middels varme og tilsett rødløken.
Stek rødløken i 2 minutter. Tilsett kyllingstrimlene og stek til kyllingen har fått en lett brunet overflate.
Tilsett cherrytomater og Patak’s Tikka Masala Cooking Sauce.
Sett på lokk og la det småkoke i 15 minutter.
Rør innimellom så ikke sausen svir i bunnen av gryten eller pannen.
Dryss over finhakket koriander ved servering. Server sammen med kokt basmatiris og naanbrød.
Finhakk løk og kutt kyllingen i biter. Sett til side.
Varm opp en tykkbunnet stekepanne eller gryte på middels-høy varme med litt olje.
Fres løken til den er myk og blank, ca. 2 minutter.
Tilsett kyllingbitene og stek til det har fått en gylden stekeskorpe. Sett til side.
Tilsett Tikka Masala Paste Pots og vann. La surre på middels varme til vannet har fordampet, ca. 10 minutter. Rør underveis.
Tilsett tomatpuré, grovhakkede tomater og stekt løk. La surre i 10 minutter.
Senk varmen og hell i kremfløte. La småkoke til sausen tykner. Smak til med salt, sukker og eventuelt sitronsaft.
Ha i de stekte kyllingbitene i sausen og sett på lokk. La småputre 3-4 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
Topp med koriander og server med basmatiris og naan.
Næringsinnhold pr 100 gram
136,1 kcalProdukter i oppskriften
Patak's Tikka Masala Sauce
En krydret tomatsaus med hint av sitron og koriander. Denne sausen er den mest berømte fra det indiske kjøkken, og med sin deilige smak er det kanskje ikke så rart.
Patak's Tikka Masala Paste Pot
Denne krydderblandingen har de klassiske, gode og varme smakene, som resulterer i en deilig og autentisk Tikka Masala-rett. Pasten kommer i en praktisk pakning for to.