Vi bruker cookies.

Les mer
I samarbeid med Patak's
Pataks gushtaba kjottboller jpg
Enkelt Indisk Kjøttboller
45 minutter

Krydrede kjøttboller i yoghurtsaus (gushtaba)

Disse små kjøttbollene er fulle av smak og krydder, og serveres med en nydelig kremet saus.

5 (1 vurdering)

Antall porsjoner

Ingredienser

Slik gjør du

Krydrede kjøttboller

30 min

Ha lammekjøttdeigen over i en stor bolle og tilsett kryddere, finrevet ingefær og yoghurt. Bland inn krydderet med hendene og form farsen til små kjøttboller.

Bruk to spiseskjeer og skyll med vann mellom hver kjøttbolle for å unngå at det klistrer seg. Du kan også bruke litt hvetemel.

Varm opp en stekepanne med litt olje på middels varme. Stek kjøttbollene i 10-15 minutter, til de er gjennomstekte. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

Yoghurtsaus

10 min

Tilsett Tikka Masala Curry Paste i pannen og la surre i ca. 1 minutt. Rør inn fløte, sukker og yoghurt. Smak til med salt og pepper, og ha kjøttbollene tilbake i pannen. Varm opp.

Servering

5 min

Ha kjøttbollene og sausen over i serveringsboller. Server med ris, frisk koriander og mangochutney.

Næringsinnhold pr 100 gram

251,3 kcal
Proteiner 11,4 gram 31,3 %
Fett 21,4 gram 58,8 %
Karbohydrater 2,8 gram 7,8 %
Fiber 0,6 gram 1,6 %
Salt 0,2 gram 0,6 %

Produkter i oppskriften

Tikka Masala Curry Paste

Patak's Tikka Masala Curry Paste

Krydderpaste som blander autentisk krydder med smak av sitron, koriander, paprika, spisskummin og søt tamarind. Brukes sammen med yoghurt for å marinere kjøtt, eller som basis for en gryterett. Mild

Sweet Mango Chutney

Patak's Sweet Mango Chutney

En søt og fyldig chutney. Tradisjonelt servert som tilbehør på det indiske bordet, men passer også godt til salater og sandwicher. Bland i rømme for dipp.

Mer fra Patak's