Albondigas (spanske kjøttboller)
Albondigas eller spanske kjøttboller er en klassiker på tapasbordet. Her får du en oppskrift på saftige kjøttboller med ekstra god smak.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Kjøttboller
20 minFinhakk løk og hvitløk. Stek den myk og gyllen i en stekepanne med litt YBARRA olivenolje.
Bløtlegg loff i kjøttkraft eller -buljong i 5 minutter, og press ut væsken.
Bland sammen løk og hvitløk, bløtlagt loff, kjøttdeig av svin, kjøttdeig av storfe, egg, revet manchego og persille i en bolle. Smak til med salt og pepper.
Form små kjøttboller av blandingen.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med YBARRA olivenolje. Stek kjøttbollene gylne.
Kjøttsaus
25 minTilsett paprikakrydder, hermetiske tomater, rødvin og kjøttkraft/buljong, og la det småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
Næringsinnhold pr 100 gram
133,7 kcalProdukter i oppskriften
Ybarra Olivenolje
Myk og mild olivensmak. Ypperlig til steking, baking, ovnsbakt og det meste!