Vi bruker cookies.

Les mer
I samarbeid med Ybarra
SPOON Spanske kjøttboller 4 SDM
Middels Kjøttboller Tapas
45 minutter

Albondigas (spanske kjøttboller)

Albondigas eller spanske kjøttboller er en klassiker på tapasbordet. Her får du en oppskrift på saftige kjøttboller med ekstra god smak.

4,4 (10 vurderinger)

Antall porsjoner

Ingredienser

Slik gjør du

Kjøttboller

20 min

Finhakk løk og hvitløk. Stek den myk og gyllen i en stekepanne med litt YBARRA olivenolje.

Bløtlegg loff i kjøttkraft eller -buljong i 5 minutter, og press ut væsken.

Bland sammen løk og hvitløk, bløtlagt loff, kjøttdeig av svin, kjøttdeig av storfe, egg, revet manchego og persille i en bolle. Smak til med salt og pepper.

Form små kjøttboller av blandingen.

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med YBARRA olivenolje. Stek kjøttbollene gylne.

Kjøttsaus

25 min

Tilsett paprikakrydder, hermetiske tomater, rødvin og kjøttkraft/buljong, og la det småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og pepper.

Næringsinnhold pr 100 gram

133,7 kcal
Proteiner 9,5 gram 39,4 %
Fett 7,1 gram 29,3 %
Karbohydrater 6,3 gram 25,9 %
Fiber 0,9 gram 3,7 %
Salt 0,4 gram 1,7 %

Produkter i oppskriften

Ybarra Olivenolje

Ybarra Olivenolje

Myk og mild olivensmak. Ypperlig til steking, baking, ovnsbakt og det meste!

Mer fra Ybarra