Spanakopita (gresk spinatpai)
Spanakopita er en gresk pai som er laget med flere lag filodeig, fylt eller innbakt med spinat og kremet fetaost.
Ingredienser
Slik gjør du
Spanakoptia
1 time 30 minForvarm ovnen til 180 grader, over- og undervarme.
Finhakk løken.
Varm opp 1 ss GAEA Sitia olivenolje i en stekepanne og stek løken på middels varme til den er myk og gyllen. Krydre med salt og pepper. Sett til side og avkjøl.
Bruker du frossen spinat? Press ut så mye vann som mulig av den tinte spinaten, gjerne i flere omganger. Tørk godt med kjøkkenpapir.
Ha spinaten over i en bolle og rør inn egg, muskatnøtt, stekt løk, parmesanost, fetaost og brødsmuler. Krydre med salt og pepper.
Pensle en kakeform på ca. 23 cm med GAEA Sitia olivenolje. Pensle ett og ett filodeig-ark om gangen med olivenolje og legg det pent i formen. La en del av deigen henge over formen, disse brettes over fyllet til slutt for å forsegle toppen. Pass på at bunnen og sidene er dekket med flere lag filodeig.
Hell egg- og spinatfyllet over i midten av formen og press det lett ned. Forsegl toppen med filodeig og pensle med olivenolje.
Stek paien på midterste rille til toppen er gyllen og fyllet er gjennomstekt, ca. 45-60 minutter.
La paien hvile før servering, ca 15 minutter, og server med en frisk salat.
Tips! Paien er også god dagen etter og kan fint lages i dagen i forveien.
Næringsinnhold pr 100 gram
141,8 kcalProdukter i oppskriften
GAEA Sitia Extra Virgin olivenolje
En utmerket extra virgin / kaldpresset olivenolje fra Sitia, Kreta regionen. Kaldpresset olivenolje med en fyldig og rik smak, edel aroma og smaragdgrønn fargetone.