Greske pitabrød
Greske flatbrød eller pitabrød er luftige og saftige, og kan fylles med de herligste godsaker. Prøv de sammen med keftedes, gyros eller souvlaki. Eller bare fyll de med litt salat og tzatziki.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Greske pitabrød
1 time 30 minRør sammen melk, vann, sukker, GAEA olivenolje og tørrgjær i en bolle. Sett bollen til side og la hvile til røren begynner å skumme, ca. 5 minutter.
Finn frem en ny bolle og bland sammen hvetemel og salt.
Vend inn de våte ingrediensene i melblandingen. Rør sammen og elt til deigen smidig, 4-5 minutter.
Pensle en bolle med litt olivenolje og ha i deigen. Dekk til med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
Trykk på deigen for å fjerne luftboblene. Del inn deigen i like store emner. Ha emnene over på et lett oljet eller melet bord. Kjevle ut hvert emne til ca. 15 cm i diameter.
Varm opp en stekepanne på middels varme i tørr panne. Stek pitabrødene i 1-2 minutter på hver side. Pitabrødene er ferdige når de puffer opp og er gylne.
Server pitabrødene med valgfritt tilbehør.
Tips! Greske pitabrød kan brukes til å lage gyros eller dyppes i fava, hummus eller tzatziki.
Næringsinnhold pr 100 gram
240,2 kcalProdukter i oppskriften
GAEA Sitia Extra Virgin olivenolje
En utmerket extra virgin / kaldpresset olivenolje fra Sitia, Kreta regionen. Kaldpresset olivenolje med en fyldig og rik smak, edel aroma og smaragdgrønn fargetone.