Gyros med tzatziki
Smaken av gyros er smaken av greske ferieminner. Her får du en oppskrift på gyros med tzatziki, servert med ferske pitabrød.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Gyros med tzatziki
45 minStart med å tilberede gyrosene. Finhakk hvitløk og rødløk.
Finn frem en stor bolle og bland sammen kjøttdeig, hvitløk, rødløk, GAEA olivenolje, rødvineddik, oregano, timian og rosmarin med hendene. Smak til med salt og pepper.
Tilsett honning, dekk til bollen med plastfolie og la hvile i kjøleskapet.
Tilbered tzatzikien. Riv opp agurk i en stor bolle, smak til med salt og pepper og la den være i 10 minutter. Kjør GAEA olivenolje og hvitløk i en foodprosessor eller blender til en jevn hvitløk- og oljeblanding. Pakk den revne agurken inn i et kjøkkenhåndkle og klem godt for å bli kvitt det meste av vannet. Bland sammen agurk, hvitløk- og oljeblandingen, gresk yoghurt, rødvinseddik i en bolle. Smak til med salt og pepper og sett kaldt.
Varm opp en stekepanne på middels varme med GAEA olivenolje. Lag små kjøttboller av kjøttblandingen og stek til de er gylne og gjennomstekte.
Server gyros i pitabrød sammen med salat, tomat og rødløk - og gjerne litt stekte poteter eller pommes frites.
Næringsinnhold pr 100 gram
148,7 kcalProdukter i oppskriften
GAEA Sitia Extra Virgin olivenolje
En utmerket extra virgin / kaldpresset olivenolje fra Sitia, Kreta regionen. Kaldpresset olivenolje med en fyldig og rik smak, edel aroma og smaragdgrønn fargetone.