Fava (gresk ertepuré)
Fava er en kremet røre av favabønnen som er svært populær i Hellas. Favabønner kan kjøpes i asiatiske supermarkeder eller du kan bruke gule erter i stedet. Server den med ferske pitabrød.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Fava
1 time 5 minFinhakk løk, hvitløk og urter. Sett til side.
Varm opp en stor kjele med GAEA Sitia Extra Virgin olivenolje på middels varme. Tilsett løk, hvitløk og urter. La det surre til løken er blank og gyllen.
Ha ertene opp i kjelen. Fyll opp med vann, ca. 5 cm over ertene og la det småkoke under stadig omrøring, ca. 40-50 minutter. Tilsett mer varmt vann ved behov og kok til ertene er myke.
Når ertene er ferdigkokte, tilsett sitronsaft og ha blandingen over i en blender. Kjør blandingen til myk og smidig konsistens.
Topp favaen med rå rødløk, kapers og litt ekstra olivenolje og sitronsaft ved servering.
Tips! Fava smaker nydelig sammen med gresk pitabrød.
Næringsinnhold pr 100 gram
216 kcalProdukter i oppskriften
GAEA Sitia Extra Virgin olivenolje
En utmerket extra virgin / kaldpresset olivenolje fra Sitia, Kreta regionen. Kaldpresset olivenolje med en fyldig og rik smak, edel aroma og smaragdgrønn fargetone.