I samarbeid med Ybarra
Bacalao med oliven
Middels Fisk Tapas
1 time 45 minutter

Bacalao

Bacalao betyr torsk på portugisisk, og er en klassisk rett fra Middelhavet som lages med norsk klippfisk.

3,7 (12 vurderinger)

Antall porsjoner

Ingredienser

Slik gjør du

Bacalao

1 time 45 min

Bløtlegg klippfisken etter anvisning på pakken.

Del poteter, løk og paprika i skiver, og finhakk chili og hvitløk.

Varm opp Ybarra olivenolje i en kasserolle og ha i hvitløk, chili og løk. La frese til løken blir myk, rør rundt underveis.

Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré og vann, og la surre i pannen i 2-3 minutter.

Bland godt sammen og la det småkoke i 5 minutter.

Legg poteter, klippfisk og paprika lagvis i gryten sammen med Ybarra oliven og laurbærblad.

Legg på lokk og la det småkoke i ca. 60 minutter til potetene er møre. Rist lett på gryten underveis så det ikke svir seg i bunnen. Om du ønsker en litt tykkere bacalao kan du ta av lokket de siste 20 minuttene.

Smak til med salt og pepper.

Næringsinnhold pr 100 gram

139,1 kcal
Proteiner 18,2 gram 54,1 %
Fett 3,9 gram 11,7 %
Karbohydrater 5,7 gram 16,8 %
Fiber 1,1 gram 3,2 %
Salt 4,8 gram 14,2 %

Produkter i oppskriften

Ybarra Olivenolje

Ybarra Olivenolje

Myk og mild olivensmak. Ypperlig til steking, baking, ovnsbakt og det meste!

Ybarra Skivet Oliven

Ybarra Skivet Oliven

Sorte Hojiblanca oliven uten sten. Ybarra sorte oliven gjennomgår en lengere og mer naturlig fermenteringsprosess. Kan brukes i salater, pizza osv., eller kun som snacks.

Mer fra Ybarra