![Bacalao med oliven](https://mustasj-cdn.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/diggmat/production/bilder/Merkevarer/Ybarra/95720/bacalao-med-oliven_40ec7f6c29919878238bcf36b56e5a7b.webp)
Bacalao
Bacalao betyr torsk på portugisisk, og er en klassisk rett fra Middelhavet som lages med norsk klippfisk.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Bacalao
1 time 45 minBløtlegg klippfisken etter anvisning på pakken.
Del poteter, løk og paprika i skiver, og finhakk chili og hvitløk.
Varm opp Ybarra olivenolje i en kasserolle og ha i hvitløk, chili og løk. La frese til løken blir myk, rør rundt underveis.
Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré og vann, og la surre i pannen i 2-3 minutter.
Bland godt sammen og la det småkoke i 5 minutter.
Legg poteter, klippfisk og paprika lagvis i gryten sammen med Ybarra oliven og laurbærblad.
Legg på lokk og la det småkoke i ca. 60 minutter til potetene er møre. Rist lett på gryten underveis så det ikke svir seg i bunnen. Om du ønsker en litt tykkere bacalao kan du ta av lokket de siste 20 minuttene.
Smak til med salt og pepper.
Næringsinnhold pr 100 gram
139,1 kcalProdukter i oppskriften
![Ybarra Olivenolje](https://mustasj-cdn.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/diggmat/production/bilder/Merkevarer/Ybarra/56206/Ybarra_Olivenolje_311384643330524f4995daf58313766b.webp)
Ybarra Olivenolje
Myk og mild olivensmak. Ypperlig til steking, baking, ovnsbakt og det meste!
![Ybarra Skivet Oliven](https://mustasj-cdn.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/diggmat/production/bilder/Merkevarer/Ybarra/56207/Ybarra_Skivet_Oliven_311384643330524f4995daf58313766b.webp)
Ybarra Skivet Oliven
Sorte Hojiblanca oliven uten sten. Ybarra sorte oliven gjennomgår en lengere og mer naturlig fermenteringsprosess. Kan brukes i salater, pizza osv., eller kun som snacks.