Biff tagliata med ruccola og parmesan
En skikkelig god italiensk biffklassiker, biff tagliata med knasende ruccola og parmesanost.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Biff tagliata
15 minTemperer biffen på kjøkkenbenken i minst 30 min før steking. Krydre kjøttet lett med salt og pepper.
Varm en tykkbunnet stekepanne og ha i YBARRA olivenolje til steking. La det bli rykende varmt før du legger i kjøttet.
Stek biffene i ca. 3-4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen på biffene). Biffene skal være godt brunet på begge sider og røde inni. Sett til side og la hvile til servering.
Ta vare på olivenoljen etter steking og senk temperaturen. Ha i mer YBARRA olivenolje og tilsett sitronen med snittflaten ned, i tillegg til knuste hvitløksfedd og rosmarin. La det få surre over middels varme i cirka 5 minutter. Løft ut sitronen, hvitløken og rosmarinen. Slå alt fettet fra pannen over biffene som ligger og hviler
Ruccolasalat
5 minSkyll ruccola og del cherrytomatene i to og bland sammen til en salat.
Vend inn litt YBARRA Extra Virgin Seleccion olivenolje og sitronsaft i salaten og legg over på et serveringsfat.
Del kjøttet i passe tykke skiver og legg det over salaten. Krydre med litt salt og pepper. Drypp over all kjøttsaft og olje som har samlet seg på tallerkenen der kjøttet hvilte. Server retten med høvlet parmesan og stekt sitron.
Næringsinnhold pr 100 gram
86,4 kcalProdukter i oppskriften
Ybarra Olivenolje
Myk og mild olivensmak. Ypperlig til steking, baking, ovnsbakt og det meste!
Ybarra Extra Virgin Olivenolje
Krydret aroma og balansert smak. Utmerket til salater, syltet agurk, fisk og gazpacho. Prøv som topping på stekt eller grillet kjøtt. Anbefales av LHL.