Hjemmelaget focaccia
En saftig og god hjemmelaget focaccia - perfekt til tapasbordet!
Ingredienser
Slik gjør du
Focacciadeig
1 time 45 minLøs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, Ybarra olivenolje og mel. Elt deigen godt sammen. Deigen skal være ganske løs.
Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse. Det tar ca. 1 time.
Pensle en langpanne med Ybarra olivenolje. Hell deigen i formen og trykk den jevnt utover. La deigen etterheve i 30 minutter.
Steking
30 minVarm opp stekeovnen til 180 grader.
Bruk fingertuppene og lag små groper i overflaten over hele focacciadeigen. Ringle over med Ybarra olivenolje. Dryss over flaksalt og oliven.
Stek focacciaen på midterste rille i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist, og del i biter før servering.
Næringsinnhold pr 100 gram
317,8 kcalProdukter i oppskriften
Ybarra Olivenolje
Myk og mild olivensmak. Ypperlig til steking, baking, ovnsbakt og det meste!
Ybarra Skivet Oliven
Sorte Hojiblanca oliven uten sten. Ybarra sorte oliven gjennomgår en lengere og mer naturlig fermenteringsprosess. Kan brukes i salater, pizza osv., eller kun som snacks.