Vi bruker cookies.

Les mer
I samarbeid med Ybarra
Ybarra tapas CI8 A0872 SDM
Middels Bakst Italiensk
2 timer 15 minutter

Hjemmelaget focaccia

En saftig og god hjemmelaget focaccia - perfekt til tapasbordet!

3,8 (13 vurderinger)

Ingredienser

Slik gjør du

Focacciadeig

1 time 45 min

Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, Ybarra olivenolje og mel. Elt deigen godt sammen. Deigen skal være ganske løs.

Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse. Det tar ca. 1 time.

Pensle en langpanne med Ybarra olivenolje. Hell deigen i formen og trykk den jevnt utover. La deigen etterheve i 30 minutter.

Steking

30 min

Varm opp stekeovnen til 180 grader.

Bruk fingertuppene og lag små groper i overflaten over hele focacciadeigen. Ringle over med Ybarra olivenolje. Dryss over flaksalt og oliven.

Stek focacciaen på midterste rille i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist, og del i biter før servering.

Næringsinnhold pr 100 gram

317,8 kcal
Proteiner 6,2 gram 10,3 %
Fett 15,9 gram 26,3 %
Karbohydrater 34,4 gram 57 %
Fiber 2,7 gram 4,5 %
Salt 1,1 gram 1,8 %

Produkter i oppskriften

Ybarra Olivenolje

Ybarra Olivenolje

Myk og mild olivensmak. Ypperlig til steking, baking, ovnsbakt og det meste!

Ybarra Skivet Oliven

Ybarra Skivet Oliven

Sorte Hojiblanca oliven uten sten. Ybarra sorte oliven gjennomgår en lengere og mer naturlig fermenteringsprosess. Kan brukes i salater, pizza osv., eller kun som snacks.

Mer fra Ybarra