
Gulrotkake med ostekrem
Saftig gulrotkake med krydder, nøtter og silkemyk krem. En uimotståelig kake som garantert får bein å gå på.
Ingredienser
Slik gjør du
Gulrotkake
1 timeForvarm ovnen til 180°C, over- og undervarme.
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Vend forsiktig inn Ybarra rapsolje.
Riv gulrøttene grovt og grovhakk valnøttene. Sett til side.
Sikt inn hvetemel, natron, bakepulver, kanel, ingefær og salt.
Vend inn revet gulrot og grovhakkede valnøtter i røren.
Hell røren over i 2 smurte springformer.
Stek på midterste rille ved 180°C i ca. 35–40 min. Sjekk med en pinne at kaken er gjennomstekt ved at det ikke sitter igjen noe røre.
Avkjøl kaken i formen.
Ostekrem
15 minPisk melis og romtemperert smør hvitt.
Rør inn kremost og vaniljesukker og bland til en jevn glasur. Tilsett gjerne litt sitronskall for litt ekstra smak.
Hvelv ut kaken når den er kald og topp med kremostglasur mellom kakebunnene og toppen. Pynt med valnøtter og for eksempel rosmarin.
Næringsinnhold pr 100 gram
254,3 kcalProdukter i oppskriften
