I samarbeid med Ybarra
Ybarra gulrotkake 1
Middels Bakst
1 time 15 minutter

Gulrotkake med ostekrem

Saftig gulrotkake med krydder, nøtter og silkemyk krem. En uimotståelig kake som garantert får bein å gå på.

0 (0 vurderinger)

Ingredienser

Slik gjør du

Gulrotkake

1 time

Forvarm ovnen til 180°C, over- og undervarme.

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Vend forsiktig inn Ybarra rapsolje.

Riv gulrøttene grovt og grovhakk valnøttene. Sett til side.

Sikt inn hvetemel, natron, bakepulver, kanel, ingefær og salt.

Vend inn revet gulrot og grovhakkede valnøtter i røren.

Hell røren over i 2 smurte springformer.

Stek på midterste rille ved 180°C i ca. 35–40 min. Sjekk med en pinne at kaken er gjennomstekt ved at det ikke sitter igjen noe røre.

Avkjøl kaken i formen.

Ostekrem

15 min

Pisk melis og romtemperert smør hvitt.

Rør inn kremost og vaniljesukker og bland til en jevn glasur. Tilsett gjerne litt sitronskall for litt ekstra smak.

Hvelv ut kaken når den er kald og topp med kremostglasur mellom kakebunnene og toppen. Pynt med valnøtter og for eksempel rosmarin.

Næringsinnhold pr 100 gram

254,3 kcal
Proteiner 5,2 gram 9,5 %
Fett 7,9 gram 14,3 %
Karbohydrater 39,5 gram 71,8 %
Fiber 2 gram 3,7 %
Salt 0,4 gram 0,7 %

Produkter i oppskriften

Ybarra rapsolje

Ybarra rapsolje

Mer fra Ybarra