I samarbeid med Sweet Baby Ray's
Tre flasker med Sweet Baby Ray's BBQ-saus på et bord
Tema Tilbehør

Slik velger du riktig BBQ-saus

En skikkelig god BBQ-saus kan heve ethvert måltid, men det er kanskje ikke alltid så lett å vite hvordan den skal brukes for å få det aller beste resultatet. Vi har derfor samlet noen enkle tips om hvordan du bør gå frem for å velge riktig BBQ-saus.

BBQ-saus er en av de ingrediensene du alltid bør ha i skapet. En åpnet flaske kan nemlig oppbevares i kjøleskapet i hele fire måneder, og egner seg til mye mer enn bare til grillmaten.

Visste du for eksempel at du kan bruke BBQ-saus kald rett fra flasken? Enten som tilbehør til en burger, som dipp, som saus rett på tallerkenen eller som topping på pizzaen. Den kan selvsagt også varmes opp og brukes som saus eller glaze på favorittretten din. For eksempel på kyllingvinger, koteletter eller til quesadillas.

BBQ-saus på grillen

Skal du bruke BBQ-saus på grillen, er det greit å vite at den fort kan bli svidd ved høye temperaturer. Det kan gi en litt udelikat konsistens og ødelegge smaken på maten. Derfor er det viktig å pensle på BBQ-sausen mot slutten av steketiden, på indirekte varme, og det er viktig å pensle på i flere omganger dersom sausen skal feste seg skikkelig. Skal du derimot langtidssteke noe på lav indirekte varme, kan du fint pensle på sausen før du steker.

Prøv for eksempel å grille langtidsstekt pulled pork eller grillet svineribbe.

SPOON Sweet Baby Rays Samlebilder 6 web

Sweet Baby Ray's Hickory & Brown Sugar BBQ Sauce er for deg som liker litt søtere og mer røkt BBQ-saus.

Velg riktig BBQ-saus

Sweet Baby Ray's BBQ-sausene kommer i ulike smaksvarianter. Her får du en kort guide til hvilken saus som passer best til maten du skal lage:

Sweet Baby Ray's Original

Dette er BBQ-sausen som startet hele eventyret. En prisvinnende amerikansk saus som gir den perfekte grillsmaken. Den passer som glaze til det aller meste, som hamburgerdressing og som kald tilbehørssaus.

SPOON Sweet Baby Rays Samlebilder 4 web

Sweet Baby Ray's BBQ Honey Chipotle passer for deg som liker litt spicy mat

Toast med sopp, karamellisert løk og Sweet Baby Rays BBQ-saus

Sweet Baby Ray's Original BBQ-saus passer til det meste!

Sweet Baby Ray's BBQ Honey Chipotle

Denne BBQ-sausen er en robust, syrlig og røkt variant med en søt avslutning. Det er den sterkeste varianten av Sweet Babys Ray’s, og passer for deg som liker litt spicy mat. Den søte honningen og den røkte chipotlen gir en kompleks og distinkt smak, og passer godt til grillmat og som glaze.

Sweet Baby Ray's Hickory & Brown Sugar BBQ Sauce

Dette er en mer røkt variant av originalsausen. Den kan du bruke for å få en skikkelig deilig kullsmak på maten. Passer perfekt til middager på grillen, for eksempel spare ribs. Den passer også godt som glaze, og som saus direkte på tallerkenen.

Tekst Spoon Agency
Foto Spoon Agency
Publisert 15.08.2022
Oppdatert 04.10.2022

Mer fra Sweet Baby Ray's