I samarbeid med Blue Dragon
vårruller med peanøttsaus og eddik
Tema Asiatisk mat

Slik ruller du rispapir til ferske vårruller

Ferske vårruller er en frisk, sunn og god middag på de dagene hvor du ønsker deg noe lett. Men har du prøvd å lage det, har du sikkert opplevd å krangle med vårrullpapiret, som kan bli litt uhåndterlig om du er utålmodig. Men det er faktisk ikke så vanskelig å få til dersom du følger disse enkle stegene.

1. Forbered alt på forhånd.

Du sparer deg selv for masse hodebry om alle ingrediensene er laget og kuttet på forhånd. Kutt alt i like store biter, og legg alt i skåler som er lett tilgjengelig når du skal brette vårullene.

2. Ikke la vårullarkene ligge i vann for lenge

Finn frem ett og ett ark som du dypper i vann etter hvert. Vårrullwrapene skal bare så vidt ligge i vann, og ikke mer en 10 sekunder. Pass på at du lar arkene renne godt av seg før du begynner.

3. Legg et fuktig kjøkkenhåndkle under

Fukt et kjøkkenhåndkle og legg dette på en jevn flate, gjerne en litt stor skjærefjøl. Legg det helt flatt ut, og rull vårullene sammen oppå denne.

4. Rull stramt, og ikke ha for mye på

Med alt annet som skal rulles sammen er det lett å ha for mye på. Ha heller litt for lite enn litt for mye. Fyllet skal legges på siden nærmest deg. Brett så inn kantene på siden og rull stramt fra deg. Det er viktig å rulle stramt nok slik at du unngår at de faller fra hverandre.

Trenger du en oppskrift på ferske vårruller?

Prøv ferske vårruller med en smakfull peanøttsaus.

Få oppskriften her
Tekst Spoon Agency
Foto Spoon Agency
Publisert 22.12.2022
Oppdatert 12.01.2023

Mer fra Blue Dragon