I samarbeid med Ybarra
Ybarra tapas CI8 A1171 SDM
Tema Tapas

Slik dekker du et enkelt, men imponerende tapasbord

Her får du tipsene til hvordan du dekker et enkelt, men imponerende tapasbord.

Det ligger mye glede i å dekke til et ordentlig godt måltid for den nærmeste familien. Ikke trenger det å være spesielt komplisert heller, og tapas er et perfekt valg når du ønsker et måltid som godt kan strekke ut i tid. En bonus er det at tapas passer like godt ute på terrassen, som inne!

Ekte spansk tapas

Med spanske råvarer kjøpt i Norge, kan du enkelt servere smakfull tapas hjemme. Ybarra har vært en favoritt i Norge i over 30 år, og har over 175 år med tradisjoner fra den spanske byen Sevilla. Ikke bare er Ybarra Norges mest solgte olivenolje, de er også blant de største på autentisk spansk alioli samt spanske oliven.

Blant tapas-produktene som har økt i popularitet det siste året, er en serie med smaksatte Manzanilla tapasoliven på glass. Disse finner du i dagligvarebutikker med godt utvalg.

Slik lager du enkel tapas

Det å lage et imponerende tapasbord trenger ikke innebære flere dager med forberedelser i forkant. Gode, enkle smaker kan ofte være vel så godt. Start med de gode råvarene og kombinere dette med godt drikke, så har du festmenyen klar! Her er seks tips til enkle og gode tapasretter som sammen kan bli til et riktig så imponerende festbord:

Ybarra tapas CI8 A0883 SDM

Tips 1: Godt brød

Her står du fritt til å velge ditt favorittbrød, enten det er baguetter, surdeigsbrød eller speltbrød som frister mest. Vi er veldig glade i focaccia, der kombinasjonen av saftig brød og sprø skorpe møter oliven, urter og olivenolje. Sjekk gjerne ut denne oppskriften på perfekt focaccia:

Tips 2: Gode oster

Manchego er ofte den første osten man tenker på når det skal handles inn til tapas, av god grunn. Denne spanske, klassiske tapasosten har en mild, men karakteristisk fåresmak de fleste liker. Del osten opp i små trekanter eller pinner og dandere disse pent på et fat. Det er ingenting i veien for å supplere med norske, lokale oster også - flere av verdens beste oster produseres jo her til lands.

Olivenolje i et kjøkkenglass med en skje oppi

Tips 3: God olivenolje

Sett frem en skål eller to med olivenolje på bordet, så kan de som ønsker det dyppe focaccia i oljen for ekstra god smak. Ybarra original olivenolje har myk og mild olivensmak. Alternativt kan man også bruke Ybarra Extra Virgin olivenolje Seleccion, som har en mer krydret aroma.

Tips 4: Smakfulle skinker

Er det noe Spania (også) er kjent for, er det god skinke. Både Serrano-skinke og den mer eksklusive Ibérico-skinken er selvskrevne favoritter på et tapasbord. Tips: Hvite prikker i kjøttet er et veldig godt kvalitetstegn! Det betyr at fettet har levret seg i kjøttet, noe som kun skjer på de beste skinkene.

Ybarra tapas CI8 A1171 SDM

God skinke og ost utgjør en stor del av tapasmåltidet

Tips 5: Forskjellige tapasoliven

Kjøp gjerne inn litt forskjellige typer oliven til festbordet. Ybarra har flere varianter av tapasoliven, vi har her brukt store manzanillaoliven med piquillo, samt sorte og grønne Hojiblancaoliven fra Ybarra uten sten. Ybarra har en serie med spiseklare, smaksatte tapasoliven på glass. Disse føres blant annet i velassorterte supermarkeder.

Ybarra oliven 2020 SDM

Forskjellige oliven-varianter fra Ybarra

Tips 6: Alioli, ikke aioli

I Frankrike kaller de det aioli, spanjolene sier alioli. Uansett nasjonalitet, vi kommer ikke unna hvitløksmajonesen når tapas skal serveres. Ybarra Alioli er en autentisk spansk alioli med fyldig konsistens. Serveres i små skåler eller sett bare glasset rett på bordet.

Buen provencho!

Ybarra tapas CI8 A1040 SDM

Ekte spansk alioli

Tekst Spoon Agency
Foto Spoon Agency
Publisert 26.09.2022
Oppdatert 04.10.2022

Mer fra Ybarra