Knuste poteter
Knuste poteter passer like godt som tilbehør til middagen, som en rett på tapasbordet.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Før steking:
50 minSkyll eller vask potetene om nødvendig.
Kok potetene møre i godt saltet vann.
Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre.
Varm opp ovnen til 180 grader.
Legg potetene på et stekebrett med bakepapir og knus de med en gaffel eller lignende så de blir flate. Pass på at de beholder formen sin.
Dryss over Ybarra olivenolje til alle potetene er dekket av olje.
Stek potetene midt i ovnen i 20 minutter.
Underveis:
20 minEtter 20 minutter tilsetter du hele hvitløksfedd og rosmarinkvister, og steker sammen med potetene i 15 minutter.
Server gjerne potetene rett fra pannen eller ha de over i en skål.
Topp med frisk rosmarin og dryss over litt havsalt før servering.
Tips! Knuste poteter kan du også lage med potetrester fra gårsdagens middag.
Næringsinnhold pr 100 gram
72,3 kcalProdukter i oppskriften
Ybarra Olivenolje
Myk og mild olivensmak. Ypperlig til steking, baking, ovnsbakt og det meste!