I samarbeid med Ybarra
Spansk omelett
Vanskelig Egg Tapas
40 minutter

Spansk omelett

Spansk omelett, eller tortilla, er en nydelig omelett laget med poteter og egg. Den serveres gjerne romtemperert som en del av et tapasbord.

3,8 (19 vurderinger)

Ingredienser

Slik gjør du

Poteter

20 min

Skrell potetene, vask og tørk dem, og skjær dem i skiver på ca 0,5 cm.

Skjær løk i tynne skiver og finhakk hvitløk.

Varm Ybarra olivenolje i en stekepanne (23 cm diameter) på middels varme.

Ha i potetene og snu et par ganger.

Tilsett løk og hvitløk.

Ha på lokk og stek til potetene begynner å bli møre, men ikke la dem steke for hardt eller bli brune.

Ta ut potetene. Sil av olivenoljen og ta vare på denne til senere.

Omelett

20 min

Visp sammen eggene i en bolle. Tilsett salt og pepper etter smak.

Tilsett potetskivene, og bland slik at de er dekket med egg.

Ha et par skjeer olivenolje tilbake i pannen og tilsett egg- og potetblandingen.

Rør rundt jevnlig, til røren har begynt å sette seg. Stek på middels til middels svak varme til omeletten har satt seg mer. Omeletten skal ha satt seg godt før du snur den.

Legg en tallerken over og snu stekepannen. Nå ligger omeletten med den stekte siden opp.

Tilsett i ytterligere en spiseskje olivenolje, og legg/skli den ustekte siden ned i stekepannen.

Stek til omeletten er ferdig. Den skal ikke bli brent, men den skal sette seg helt.

Sett omeletten til side et øyeblikk, og la den kjøle seg ned.

Næringsinnhold pr 100 gram

142,6 kcal
Proteiner 4,1 gram 16,6 %
Fett 9,4 gram 38 %
Karbohydrater 9,8 gram 39,3 %
Fiber 1,4 gram 5,7 %
Salt 0,1 gram 0,4 %

Produkter i oppskriften

Ybarra Olivenolje

Ybarra Olivenolje

Myk og mild olivensmak. Ypperlig til steking, baking, ovnsbakt og det meste!

Mer fra Ybarra