I samarbeid med Ybarra
vegansk aioli uten egg
Middels Tapas Tilbehør
15 minutter

Vegansk aioli - aioli uten egg

En enkel aioli som lages uten egg, men med laken fra kikerter i stedet. Perfekt for deg som ønsker en vegansk aioli, eller bare ønsker å bruke opp kikertlaken i stedet for å kaste den.

3,8 (25 vurderinger)

Antall porsjoner

Ingredienser

Slik gjør du

Aioli uten egg

15 min

Bland sammen kikertlake, eplesidereddik, sennep, salt og pepper i en bolle og mos sammen med en stavmikser.

Mens stavmikseren går, heller du sakte over Ybarra olivenolje i en tynn stråle. Pass på at det blandes helt ellers kan den skille seg.

Når all oljen er tilsatt vil den tykne til kremet aioli.

Rør inn finhakket hvitløk og sitronsaft helt til slutt.

Holder ca. 2 uker i en lufttett beholder i kjøleskap.

Næringsinnhold pr 100 gram

790 kcal
Proteiner 0,4 gram 0,4 %
Fett 87 gram 98 %
Karbohydrater 1,2 gram 1,3 %
Fiber 0,1 gram 0,1 %
Salt 0,1 gram 0,1 %

Produkter i oppskriften

Ybarra Olivenolje

Ybarra Olivenolje

Myk og mild olivensmak. Ypperlig til steking, baking, ovnsbakt og det meste!

Mer fra Ybarra