Middels
Tapas
Tilbehør
15 minutter
Vegansk aioli - aioli uten egg
En enkel aioli som lages uten egg, men med laken fra kikerter i stedet. Perfekt for deg som ønsker en vegansk aioli, eller bare ønsker å bruke opp kikertlaken i stedet for å kaste den.
3,8
(25 vurderinger)
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Aioli uten egg
15 minBland sammen kikertlake, eplesidereddik, sennep, salt og pepper i en bolle og mos sammen med en stavmikser.
Mens stavmikseren går, heller du sakte over Ybarra olivenolje i en tynn stråle. Pass på at det blandes helt ellers kan den skille seg.
Når all oljen er tilsatt vil den tykne til kremet aioli.
Rør inn finhakket hvitløk og sitronsaft helt til slutt.
Holder ca. 2 uker i en lufttett beholder i kjøleskap.
Næringsinnhold pr 100 gram
790 kcal
Proteiner
0,4 gram
0,4 %
Fett
87 gram
98 %
Karbohydrater
1,2 gram
1,3 %
Fiber
0,1 gram
0,1 %
Salt
0,1 gram
0,1 %
Produkter i oppskriften
Ybarra Olivenolje
Myk og mild olivensmak. Ypperlig til steking, baking, ovnsbakt og det meste!