I samarbeid med GAEA
Gaea julepakker 1000kr 1
Anledning Jul

Glad i god mat? Her er tre flotte julegavetips

Det er alltid vanskelig å kjøpe julegave til noen som «har alt». Sjekk våre tips til gaver i prisklassen 300, 500 og 1000 kr: Perfekt til en som er glad i mat!

Hva er det dine foreldre, svigers, en tante eller venneparet ofte har til felles rundt juletider? De er omtrent umulige å kjøpe spennende julegaver til.

Det er i disse tilfellene matgaver har blitt mer og mer populært. Her er mulighetene mange! Enten du går for lokalprodusert saft, favorittsjokoladen, spekemat eller spesialoljer, kan du enkelt personalisere hver gave basert på mottakerens interesser.

Mat er den perfekte gave

Her har vi satt sammen tre forskjellige gaveforslag som kan favne ganske bredt, både de som er glade i å reise, har en forkjærlighet for tapas eller andre populære retter fra middelhavskjøkkenet, eller setter litt ekstra pris på en god olje. Du lander sannsynligvis også ganske trygt om du velger en matgave som dette til noen du kanskje ikke kjenner så godt ennå.

Husk at selve innpakningen også bidrar til å gi gaver et enda mer eksklusivt preg: Pakk gjerne inn i cellofan, silkepapir eller en fin gaveboks for den siste prikken over i-en.

Gaea julepakker 300kr 3

Julegavetips til rundt 300 kroner.

Julegavetips til 300 kroner

Hvis du først skal kose deg litt ekstra, slår Kalamata-oliven sjelden feil. Disse økologisk dyrkede Kalamata-olivenene fra Hellas har fått sin naturlige mørke farge av å modne seg ferdige i solen, før de ble håndplukket for å unngå skader som fører til oksidering. Disse er uten lake og klare til å spises. Du finner økologiske Kalamata-oliven i de fleste Meny- og Coop-butikker, og kan også være mulig å få tak i hos Spar og Joker.

GAEA Sitia Extra virgin olivenolje er en kaldpresset extra virgin olivenolje av høy kvalitet, som har fått topplasseringer i flere prestisjetunge internasjonale konkurranser. Denne oljen kommer fra Kreta-regionen, og har en fyldig og rik smak. GAEA Sitia Extra virgin olivenolje får du kjøpt i alle Meny- og Coop-butikker, på Oda.no samt i et stort utvalg KIWI-, Spar-, Joker- og Bunnpris-butikker.

Du kan enten velge å legge til flere matprodukter, eller gjøre som oss og inkludere et par fine tapasskåler i gaven. Du finner mye fint å velge mellom i alle glass- og interiørbutikker. Vårt alternativ med olivenolje, oliven og to skåler har en verdi på ca 300 kr, hvorav skålene utgjør halvparten av budsjettet.

Gaea julepakker 500kr 1

Julegavetips til rundt 500 kroner.

Julegavetips til 500 kroner

Et alternativ til en litt større gave, er denne kombinasjonen av kvalitetsoljer, oliven, tapasskål og marmorfat. Ikke bare er det en visuelt fin julegave, mottakeren kan enten bruke fatet til å servere tapas på, eller ha det stående på kjøkkenbenken med sine oftest brukte oljer og krydder.

Alle av GAEAs olivenoljer kommer i mørke eller helt tette flasker, ettersom eksponering til lys og luft setter i gang en oksideringsprosess som gjør olivenoljen raskere dårlig.

GAEA Fresh er den ypperste av GAEAs extra virgin olivenoljer. Denne kommer i sorte, lystette flasker som ivaretar førsteklasses kvalitet, og er fylt med nitrogen på toppen av flasken for å sikre at ikke noe oksygen slipper til. Dette er en metode som sørger for at alle de ferske aromaene forsegles på flasken. Det betyr at oljen du åpner på kjøkkenet er like fersk som den var på mølla i Hellas, der olivenene ble presset innen 3 timer etter at de ble håndplukket fra trærne.

Hver flaske er nummerert, og tidspunktet for innhøsting er oppgitt på flasken. Du finner GAEA Fresh hos Coop Obs, samt i utvalgte butikker hos Mega, Extra og Meny.

Som et godt supplement til Fresh, kan du også inkludere GAEAs egen extra virgin olivenolje for salat, som er en fruktig og god olje laget spesielt for nettopp salater, eller som utgangspunkt for andre oljebaserte dressinger.

Gaea julepakker 1000kr 11

Julegavetips til rundt 1000 kroner.

Julegavetips til 1000 kroner

Med et budsjett som dette, er valgmulighetene i utgangspunktet svært mange. Hva med en tema-gave der du setter sammen et utvalg av produkter man trenger til en spesifikk anledning, eller som her – der vi har kombinert de beste olivenoljene med olivensnacks, en flott tapasfjøl i heltre, fine skåler og et kjøkkenhåndkle av god kvalitet?

GAEA Olive Snack har på kort tid blitt et populært tilskudd i olivenhyllene. Du kan velge mellom grønne oliven marinert med extra virgin olivenolje, sitron og oregano, eller chili og sort pepper. Disse selges blant annet hos Meny, Coop, Oda, samt i utvalgte KIWI- og Spar-butikker.

Den prisvinnende Sitia Extra virgin olivenoljen er, som tidligere nevnt, et svært godt alternativ med sin fyldige og rike smak, mens «den lille sorte» GAEA Fresh-flasken bidrar med det lille ekstra. Fortell gjerne mottakeren om diagrammet på baksiden av flasken, som viser smaksprofilen på årets GAEA Fresh-utgaver. Denne er unik for hver innhøsting og produksjon.

Lykke til med julegaveplanleggingen!

Tekst Spoon Agency
Foto Spoon Agency
Publisert 10.10.2022
Oppdatert 11.10.2022

Mer fra GAEA