Vi bruker cookies.

Les mer
I samarbeid med ReaLemon
SPOON sitronpasta 5 web
Middels Pasta Italiensk
20 minutter

Pasta al Limone

Glad i carbonara? Da bør du prøve pasta al limone! En frisk og syrlig pastarett du enkelt lager på under 20 minutter.

4,6 (5 vurderinger)

Antall porsjoner

Ingredienser

Slik gjør du

Pasta al Limone

20 min

Kok pasta i rikelig med godt saltet vann. La den koke til den er nesten ferdig. Den skal koke ferdig i sitronsausen.

Bland sammen kremfløte og ReaLemon sitronsaft i en liten kjele og pisk til den begynner å småkoke. Reduser varmen til lav. Visp inn 1 ss smør av gangen til du har en kremet saus. Sett til side.

Rett før pastaen er ferdigkokt, ta ut 3 dl av kokevannet. Tilsett halvparten av denne væsken inn i sitronsausen og sett sausen tilbake på middels varme.

Bruk klyper for å overføre pastaen til sitronsausen. Tilsett pasta og parmesanost og rør raskt rundt med klypene til osten er smeltet og sausen er kremet – dette tar ca. 3 minutter. Blir sausen for tykk, kan du tilsette mer av kokevannet. Smak til med salt og pepper, og topp med finhakket persille.

SPOON sitronpasta 6 web

Pasta al Limone

Næringsinnhold pr 100 gram

373 kcal
Proteiner 10,7 gram 14,7 %
Fett 17,5 gram 24,2 %
Karbohydrater 41,7 gram 57,5 %
Fiber 2,3 gram 3,2 %
Salt 0,3 gram 0,3 %

Produkter i oppskriften

Rea Lemon sitronjuice

ReaLemon

Frisk og god sitronsaft av høy kvalitet. Perfekt til sjømat, kjøtt, marinader, drinker, salater og desserter.

Mer fra ReaLemon