Vi bruker cookies.

Les mer
I samarbeid med Il Torrione
Pavlova i langpanne med bær
Middels Bakst Dessert Bursdag
1 time 50 minutter

Pavlova i langpanne

Pavlova i langpanne er perfekt når du skal lage pavlova til mange, og det er enkelt å fordele marengsen utover en langpanne. Topp med jordbær og balsamico, så er smaken komplett!

2,8 (5 vurderinger)

Ingredienser

Slik gjør du

Pavlovabunn

1 time 20 min

Forvarm ovnen til 90 grader.

Skill eggeplommer og eggehviter. Pisk eggehvitene sammen til du får myke topper. Tilsett Il Torrione hvitvinseddik mens du visper.

Bland sammen sukker, maizena og vaniljesukker og ha i eggehvitene litt etter litt. Visp i 5 minutter til marengsen er blank og fast i fasongen.

Fordel marengsen over en langpanne.

Stek pavlovabunnen på 90 grader i 1 time. Den er ferdig når den er sprø på toppen og myk i midten. Du kan gjerne la den stå og hvile i ovnen over natta.

Vaniljekrem

20 min

Del vaniljestangen på langs og ta ut frøene.

Kok opp vaniljestang og -frø sammen med melk, sukker og fløte.

Pisk sammen eggeplommer og maizena.

Ta ut vaniljestangen og hell melkeblandingen i en tynn stråle over i eggeblandingen mens du pisker godt.

Varm opp til ca. 85 grader, til vaniljekremen tykner. Avkjøl.

Topping

10 min

Fordel vaniljekremen over pavlovabunnen rett før servering, og topp med bær, sitronmelisse og Il Torrione Crema Balsamico.

Tips: Det viktigste når du skal lage pavlova er at alle redskapene er helt rene. Så vask over alt før du begynner, og pass på å ikke få eggeplomme i eggehviten.

Pavlova i langpanne med Il Torrione Crema Balsamico og hvitvinseddik

Næringsinnhold pr 100 gram

159,6 kcal
Proteiner 2,7 gram 7,8 %
Fett 4,9 gram 14,3 %
Karbohydrater 25,4 gram 73,5 %
Fiber 1,5 gram 4,3 %
Salt 0,1 gram 0,2 %

Produkter i oppskriften

Il Torrione Hvitvinseddik

Il Torrione Hvitvinseddik

Hvitvinseddik med 6% surhetsgrad i delikate bordoleseflasker.

Il Torrione Crema Balsamico

Il Torrione Crema Balsamico

Kraftig smak og tykk konsistens. Den gir en søt og fyldig smak og er meget god å dekorere med.

Mer fra Il Torrione