I samarbeid med

Pavlova i langpanne
Dessert / Bakst

Pavlova i langpanne

Oppskrift

Pavlova i langpanne er perfekt når du skal lage pavlova til mange, og det er enkelt å fordele marengsen utover en langpanne. Topp med jordbær og balsamico, så er smaken komplett!

Tid


90 minutter

Antall porsjoner


Dette trenger du


Pavlovabunn:

  • 6 eggehviter
  • 2 ts Il Torrione hvitvinseddik
  • 4 dl finkornet sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • 6 eggehviter
  • 2 ts Il Torrione hvitvinseddik
  • 4 dl finkornet sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • 6 eggehviter
  • 2 ts Il Torrione hvitvinseddik
  • 4 dl finkornet sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • 6 eggehviter
  • 2 ts Il Torrione hvitvinseddik
  • 4 dl finkornet sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker

Vaniljekrem:

  • 1 vaniljestang
  • 2 dl melk
  • 6 ss sukker
  • 2 dl fløte
  • 6 eggeplommer
  • 2 ss maizena
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl melk
  • 6 ss sukker
  • 2 dl fløte
  • 6 eggeplommer
  • 2 ss maizena
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl melk
  • 6 ss sukker
  • 2 dl fløte
  • 6 eggeplommer
  • 2 ss maizena
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl melk
  • 6 ss sukker
  • 2 dl fløte
  • 6 eggeplommer
  • 2 ss maizena

Topping:

  • 250 g bjørnebær
  • 250 g bringebær
  • 500 g jordbær
  • 3 ss Il Torrione Balsamico Crema
  • Sitronmelisse
  • 250 g bjørnebær
  • 250 g bringebær
  • 500 g jordbær
  • 3 ss Il Torrione Balsamico Crema
  • Sitronmelisse
  • 250 g bjørnebær
  • 250 g bringebær
  • 500 g jordbær
  • 3 ss Il Torrione Balsamico Crema
  • Sitronmelisse
  • 250 g bjørnebær
  • 250 g bringebær
  • 500 g jordbær
  • 3 ss Il Torrione Balsamico Crema
  • Sitronmelisse

Slik gjør du


  1. Forvarm ovnen til 90 grader.
  2. Skill eggeplommer og eggehviter. Pisk eggehvitene sammen til du får myke topper. Tilsett Il Torrione hvitvinseddik mens du visper.
  3. Bland sammen sukker, maizena og vaniljesukker og ha i eggehvitene litt etter litt. Visp i 5 minutter til marengsen er blank og fast i fasongen.
  4. Fordel marengsen over en langpanne.
  5. Stek pavlovabunnen på 90 grader i 1 time. Den er ferdig når den er sprø på toppen og myk i midten. Du kan gjerne la den stå og hvile i ovnen over natta.
  6. Del vaniljestangen på langs og ta ut frøene.
  7. Kok opp vaniljestang og -frø sammen med melk, sukker og fløte.
  8. Pisk sammen eggeplommer og maizena.
  9. Ta ut vaniljestangen og hell melkeblandingen i en tynn stråle over i eggeblandingen mens du pisker godt.
  10. Varm opp til ca. 85 grader, til vaniljekremen tykner. Avkjøl.
  11. Fordel vaniljekremen over pavlovabunnen rett før servering, og topp med bær, sitronmelisse og Il Torrione Crema Balsamico.

Tips: Det viktigste når du skal lage pavlova er at alle redskapene er helt rene. Så vask over alt før du begynner, og pass på å ikke få eggeplomme i eggehviten.