I samarbeid med

Derfor er balsamico perfekt til desserten
Dessert / Bakst

Derfor er balsamico perfekt til desserten

Inspirasjon

Visste du at Il Torrione er de som gjorde balsamico kjent her i Norge? Nå er det på tide at vi nordmenn også får øynene opp for kremet balsamico, som smaker ypperlig på kaker og is.

Ekte balsamico fra den italienske byen Modena er verdens mest eksklusive eddik. Den unike balsamico-smaken gjør at denne eddiken kan brukes i kombinasjon med all slags mat, både kjøtt, fisk, grønnsaker og dessert.

Prøv Crema Balsamico

Men hva med kremet balsamico? Den er perfekt til topping og dekor av både salat, bær, kaker og is. Crema-varianten til Il Torrione har en litt tykkere konsistens fordi den består av konsentrert druemost og balsamico vineddik, noe som gir den en søtere og mer fruktig smak av drue kombinert med rik og fyldig smak fra balsamicoeddik. Den syrlige smaken fra eddiken harmonerer med de søte smakene og gir desserter et velbalansert smaksbilde.

Den litt tykkere konsistensen gjør også at Crema con Aceto Balsamico egner seg svært godt til å dekorere desserter med! Vi vet jo allerede veldig godt fra før av jordbær og balsamico passer sammen som hånd i hanske, så hvorfor ikke prøve seg på en av disse herlige dessertene?

1. Panna Cotta med Crema Balsamico og sitronmelisse

Panna cotta er en italiensk dessertklassiker som ofte serveres med jordbær. Topper du jordbærene med Crema balsamico blir bærene ekstra søte og gode.

Gå til oppskriften

2. Grillede nektariner med balsamico og romarin

Nektariner er sommerfrukten som blir enda bedre på grillen. Sammen med Il Torrione Crema con aceto Balsamico og litt rosmarin blir det en herlig og krydret dessert.

Gå til oppskriften

3. Vaniljeis med jordbær og kremet balsamico-saus

Kombinasjonen av is, jordbær og balsamico er helt magisk. Prøv det du også!

Gå til oppskriften

4. Pavlova med limekrem og balsamico-topping

En frisk og smakfull pavlova, med en bunn som er sprø på utsiden og myk inni.

Gå til oppskriften