I samarbeid med

Greske pitabrød
Dessert / Bakst

Greske pitabrød

Oppskrift

Greske flatbrød eller pitabrød er luftige og saftige, og kan fylles med de herligste godsaker. Prøv de sammen med keftedes, gyros eller souvlaki. Eller bare fyll de med litt salat og tzatziki.

Tid


90 min

Antall porsjoner


Dette trenger du


  • 1,5 dl romtemperert melk
  • 0,75 dl romtemperert vann
  • 1 ts sukker
  • 2 ss GAEA Sitia Extra Virgin Olivenolje + ekstra til steking
  • 1 ts tørrgjær
  • 320 g hvetemel + litt til utbaking
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl romtemperert melk
  • 1,5 dl romtemperert vann
  • 2 ts sukker
  • 4 ss GAEA Sitia Extra Virgin Olivenolje + ekstra til steking
  • 2 ts tørrgjær
  • 640 g hvetemel + litt til utbaking
  • 1 ts salt
  • romtemperert melk
  • romtemperert vann
  • sukker
  • GAEA Sitia Extra Virgin Olivenolje + ekstra til steking
  • tørrgjær
  • hvetemel + litt til utbaking
  • salt
  • 6 dl romtemperert melk
  • 3 dl romtemperert vann
  • 4 ts sukker
  • 8 ss GAEA Sitia Extra Virgin Olivenolje + ekstra til steking
  • 3 ts tørrgjær
  • 1,2 kg hvetemel + litt til utbaking
  • 2 ts salt

Slik gjør du


  1. Rør sammen melk, vann, sukker, GAEA olivenolje og tørrgjær i en bolle. Sett bollen til side og la hvile til røren begynner å skumme, ca. 5 minutter.
  2. Finn frem en ny bolle og bland sammen hvetemel og salt.
  3. Vend inn de våte ingrediensene i melblandingen. Rør sammen og elt til deigen smidig, 4-5 minutter.
  4. Pensle en bolle med litt olivenolje og ha i deigen. Dekk til med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle. La deigen heve på et lunt sted til den har doblet i størrelse, ca. 40 minutter.
  5. Trykk på deigen for å fjerne luftboblene. Del inn deigen i like emner. Ha emnene over på et lett oljet bord. Kjevle ut hvert emne til rundinger med en diameter på 20 cm.
  6. Varm opp en stekepanne på middels varme med olivenolje. Stek pitabrødene i 1-2 minutter på hver side, til de puffer opp og er gylne.
  7. Server pitabrødene med valgfritt tilbehør.

Tips! Greske pitabrød kan brukes til å lage gyros eller dyppes i fava, hummus eller tzatziki.

Greske pitabrød

Greske pitabrød