
Dessert / Bakst
Sitronkake med valmuefrø
Oppskrift
Sitronkake med valmuefrø er en kjent engelsk formkake som er bakt i form og fylt med herlige valmuefrø.
Tid
Antall porsjoner
Dette trenger du
- 250 g hvetemel
- 1 ss valmuefrø
- 2 ts bakepulver
- 115 g usaltet smør, romtemperert
- 250 g sukker
- 3 egg
- 1 dl ReaLemon
- 0,5 dl melk
- 250 g hvetemel
- 1 ss valmuefrø
- 2 ts bakepulver
- 115 g usaltet smør, romtemperert
- 250 g sukker
- 3 egg
- 1 dl ReaLemon
- 0,5 dl melk
- 250 g hvetemel
- 1 ss valmuefrø
- 2 ts bakepulver
- 115 g usaltet smør, romtemperert
- 250 g sukker
- 3 egg
- 1 dl ReaLemon
- 0,5 dl melk
- 250 g hvetemel
- 1 ss valmuefrø
- 2 ts bakepulver
- 115 g usaltet smør, romtemperert
- 250 g sukker
- 3 egg
- 1 dl ReaLemon
- 0,5 dl melk
Glasur
- 125 g melis
- 125 g melis
- 125 g melis
- 125 g melis
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Pensle en 1,5 liter brødform og kle den inn med bakepapir. La bakepapiret henge over på to sider.
- Finn fram en bolle og visp sammen hvetemel, valmuefrø og bakepulver.
- Pisk sammen smør og sukker med en kjøkkenmaskin til det er en luftig masse. Tilsett eggene og pisk videre til du har en glatt røre.
- Rør inn de tørre ingrediensene vekselvis med ReaLemon og melk.
- Hell røren over i den smurte brødformen og stek på miderste rille, ca. 1 time, eller til en tannpirker som er satt inn i midten av kaken kommer ut ren. Avkjøl kaken på rist før servering.
Glasur:
- Visp sammen melis og ReaLemon til det er jevn glasur.
- Legg sitronkaken på et serveringsfat og fordel glasuren over kaken.

Sitronkake med valmuefrø