I samarbeid med ReaLemon
SPOON Sitronboller web
Middels Dessert Bakst
1 time 30 minutter

Sommerlige sitronboller

Søtt møter syrlig i disse friske sitronbollene. Oppskriften gir ca. 12 boller.

3,4 (8 vurderinger)

Ingredienser

Slik gjør du

Sitronboller

1 time 30 min

Bland hvetemel, sukker, gjær og salt i en bolle til kjøkkenmaskin, og bland godt sammen.

Tilsett melk, vann, egg og ReaLemon sitronsaft.

Elt sammen i kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter, eller til du begynner å få en glatt deig.

Tilsett smør og elt i 10 minutter til.

Dekk til bollen og la den heve til deigen er dobbelt så stor, ca. 1 time.

Bland sammen ingrediensene til fyllet.

Kjevle ut deigen til et rektangel og fordel fyllet utover deigen. Rull deigen til en stram pølse og la den ligge 15 minutter i kjøleskapet (for at den skal bli lettere å dele).

Del opp pølsen til 12 snurrer.

Plasser dem på et bakebrett, og la etterheve i minst 30 minutter.

Varm opp ovnen til 200 grader.

Stek sitronbollene midt i ovnen i 13-15 minutter.

Avkjøl på en rist og avslutt med sitronglasur.

SPOON Sitronboller 2 web

Friske sitronboller er perfekt til sommerkosen.

Næringsinnhold pr 100 gram

313,4 kcal
Proteiner 5,5 gram 8,1 %
Fett 8,6 gram 12,5 %
Karbohydrater 52,3 gram 76,1 %
Fiber 2 gram 2,8 %
Salt 0,3 gram 0,5 %

Produkter i oppskriften

Rea Lemon sitronjuice

ReaLemon

Frisk og god sitronsaft av høy kvalitet. Perfekt til sjømat, kjøtt, marinader, drinker, salater og desserter.

Mer fra ReaLemon