Sommerlige sitronboller
Søtt møter syrlig i disse friske sitronbollene. Oppskriften gir ca. 12 boller.
Ingredienser
Slik gjør du
Sitronboller
1 time 30 minBland hvetemel, sukker, gjær og salt i en bolle til kjøkkenmaskin, og bland godt sammen.
Tilsett melk, vann, egg og ReaLemon sitronsaft.
Elt sammen i kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter, eller til du begynner å få en glatt deig.
Tilsett smør og elt i 10 minutter til.
Dekk til bollen og la den heve til deigen er dobbelt så stor, ca. 1 time.
Bland sammen ingrediensene til fyllet.
Kjevle ut deigen til et rektangel og fordel fyllet utover deigen. Rull deigen til en stram pølse og la den ligge 15 minutter i kjøleskapet (for at den skal bli lettere å dele).
Del opp pølsen til 12 snurrer.
Plasser dem på et bakebrett, og la etterheve i minst 30 minutter.
Varm opp ovnen til 200 grader.
Stek sitronbollene midt i ovnen i 13-15 minutter.
Avkjøl på en rist og avslutt med sitronglasur.
Friske sitronboller er perfekt til sommerkosen.
Næringsinnhold pr 100 gram
313,4 kcalProdukter i oppskriften
ReaLemon
Frisk og god sitronsaft av høy kvalitet. Perfekt til sjømat, kjøtt, marinader, drinker, salater og desserter.