I samarbeid med

Sitronboller
Dessert / Bakst

Sitronboller

Oppskrift

Søtt møter syrlig i disse friske sitronbollene. Oppskriften gir ca. 12 boller.

Tid


90 minutter

Antall porsjoner


Dette trenger du


  • 600 g hvetemel
  • 75 g sukker
  • 25 g fersk gjær
  • 0,5 ts salt
  • 2 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 stk egg
  • 2 ss ReaLemon
  • 100 g smør
  • 600 g hvetemel
  • 75 g sukker
  • 25 g fersk gjær
  • 0,5 ts salt
  • 2 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 stk egg
  • 2 ss ReaLemon
  • 100 g smør
  • 600 g hvetemel
  • 75 g sukker
  • 25 g fersk gjær
  • 0,5 ts salt
  • 2 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 stk egg
  • 2 ss ReaLemon
  • 100 g smør
  • 600 g hvetemel
  • 75 g sukker
  • 25 g fersk gjær
  • 0,5 ts salt
  • 2 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 stk egg
  • 2 ss ReaLemon
  • 100 g smør

Sitronfyll

  • 50 g mykt smør
  • 150 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss ReaLemon
  • 50 g mykt smør
  • 150 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss ReaLemon
  • 50 g mykt smør
  • 150 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss ReaLemon
  • 50 g mykt smør
  • 150 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss ReaLemon

Sitronglasur

  • 2 ss ReaLemon
  • 200 g melis
  • 2 ss ReaLemon
  • 200 g melis
  • 2 ss ReaLemon
  • 200 g melis
  • 2 ss ReaLemon
  • 200 g melis

Slik gjør du


  1. Bland hvetemel, sukker, gjær og salt i en bolle til kjøkkenmaskin, og bland godt sammen.
  2. Tilsett melk, vann, egg og ReaLemon sitronsaft.
  3. Elt sammen i kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter, eller til du begynner å få en glatt deig.
  4. Tilsett smør og elt i 10 minutter til.
  5. Dekk til bollen og la den heve til deigen er dobbelt så stor, ca. 1 time.
  6. Bland sammen ingrediensene til fyllet.
  7. Kjevle ut deigen til et rektangel og fordel fyllet utover deigen. Rull deigen til en stram pølse og la den ligge 15 minutter i kjøleskapet (for at den skal bli lettere å dele).
  8. Del opp pølsen til 12 snurrer.
  9. Plasser dem på et bakebrett, og la etterheve i minst 30 minutter.
  10. Varm opp ovnen til 200 grader.
  11. Stek sitronbollene midt i ovnen i 13-15 minutter.
  12. Avkjøl på en rist og avslutt med sitronglasur.
Friske sitronboller er perfekt til sommerkosen.

Friske sitronboller er perfekt til sommerkosen.