
Dessert / Bakst
Sitronboller
Oppskrift
Søtt møter syrlig i disse friske sitronbollene. Oppskriften gir ca. 12 boller.
Tid
Antall porsjoner
Dette trenger du
- 600 g hvetemel
- 75 g sukker
- 25 g fersk gjær
- 0,5 ts salt
- 2 dl melk
- 1 dl vann
- 1 stk egg
- 2 ss ReaLemon
- 100 g smør
- 600 g hvetemel
- 75 g sukker
- 25 g fersk gjær
- 0,5 ts salt
- 2 dl melk
- 1 dl vann
- 1 stk egg
- 2 ss ReaLemon
- 100 g smør
- 600 g hvetemel
- 75 g sukker
- 25 g fersk gjær
- 0,5 ts salt
- 2 dl melk
- 1 dl vann
- 1 stk egg
- 2 ss ReaLemon
- 100 g smør
- 600 g hvetemel
- 75 g sukker
- 25 g fersk gjær
- 0,5 ts salt
- 2 dl melk
- 1 dl vann
- 1 stk egg
- 2 ss ReaLemon
- 100 g smør
Sitronfyll
- 50 g mykt smør
- 150 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ss ReaLemon
- 50 g mykt smør
- 150 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ss ReaLemon
- 50 g mykt smør
- 150 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ss ReaLemon
- 50 g mykt smør
- 150 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ss ReaLemon
Sitronglasur
- 2 ss ReaLemon
- 200 g melis
- 2 ss ReaLemon
- 200 g melis
- 2 ss ReaLemon
- 200 g melis
- 2 ss ReaLemon
- 200 g melis
Slik gjør du
- Bland hvetemel, sukker, gjær og salt i en bolle til kjøkkenmaskin, og bland godt sammen.
- Tilsett melk, vann, egg og ReaLemon sitronsaft.
- Elt sammen i kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter, eller til du begynner å få en glatt deig.
- Tilsett smør og elt i 10 minutter til.
- Dekk til bollen og la den heve til deigen er dobbelt så stor, ca. 1 time.
- Bland sammen ingrediensene til fyllet.
- Kjevle ut deigen til et rektangel og fordel fyllet utover deigen. Rull deigen til en stram pølse og la den ligge 15 minutter i kjøleskapet (for at den skal bli lettere å dele).
- Del opp pølsen til 12 snurrer.
- Plasser dem på et bakebrett, og la etterheve i minst 30 minutter.
- Varm opp ovnen til 200 grader.
- Stek sitronbollene midt i ovnen i 13-15 minutter.
- Avkjøl på en rist og avslutt med sitronglasur.

Friske sitronboller er perfekt til sommerkosen.