I samarbeid med

Key Lime pie
Dessert / Bakst

Key Lime pie

Oppskrift

Key Lime Pie er en dekorativ og kjent pai fra Key West i Florida. En ovnsbakt og forfriskende pai som egner seg både som dessert og på kakebordet.

Tid


55 minutter

Antall porsjoner


Dette trenger du


BUNN

  • 300 g Digestive-kjeks
  • 100 g romtemperert smør
  • 2 ss brunt sukker
  • 300 g Digestive-kjeks
  • 100 g romtemperert smør
  • 2 ss brunt sukker
  • 300 g Digestive-kjeks
  • 100 g romtemperert smør
  • 2 ss brunt sukker
  • 300 g Digestive-kjeks
  • 100 g romtemperert smør
  • 2 ss brunt sukker

Fyll

  • 4 eggeplommer
  • 400 g kondensert melk
  • 1,5 dl ReaLime
  • 4 eggeplommer
  • 400 g kondensert melk
  • 1,5 dl ReaLime
  • 4 eggeplommer
  • 400 g kondensert melk
  • 1,5 dl ReaLime
  • 4 eggeplommer
  • 400 g kondensert melk
  • 1,5 dl ReaLime

TOPPING

  • 1 dl kremfløte
  • 0,25 ts vaniljesukker
  • 1 dl kremfløte
  • 0,25 ts vaniljesukker
  • 1 dl kremfløte
  • 0,25 ts vaniljesukker
  • 1 dl kremfløte
  • 0,25 ts vaniljesukker

Slik gjør du


Bunn:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Smør en paiform på 22 til 24 centimeter i diameter inn med et tynt lag smør.
  3. Ha kjeks, smør og brunt sukker i en food processor. Kjør til du har en finkornet blanding.
  4. Ha kjeksblandingen over i paiformen og bruk baksiden av en spiseskje til å presse den godt ned i bunnen og opp langs kantene i et jevnt lag.
  5. Stek bunnen på midterste rille i 10 minutter. Avkjøl helt før du har på fyllet.

Fyll:

  1. Rør eggeplommene godt sammen med søt kondensert melk i en bakebolle. Tilsett ReaLime, og rør sammen til du har en jevn blanding.
  2. Ha fyllet over i den avkjølte paibunnen og stek paien midt i ovnen i cirka 10 minutter. Paien skal stivne på toppen.
  3. Avkjøl paien på rist og sett den deretter i kjøleskapet i minimum 2 timer før servering.

Topping:

  1. Pisk sammen kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem.
  2. Pynt paien med krem ved å bruke en skje eller sprøytepose med stjernetipp. Topp gjerne med limeskiver og limeskall.
  3. Kaken kan oppbevares i to til tre dager i kjøleskapet.
Key Lime pie

Key Lime pie