Pizza med oliven og mozzarella
Ost, oliven, rød pesto og timian – kan pizza bli bedre? En skikkelig smaksbombe med rene og gode smaker.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Pizza med oliven og mozzarella
2 timer 40 minLøs opp gjær i lunket vann i en bakebolle. Spe på med mel, salt, sukker og olivenolje. Elt deigen for hånd eller bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Elt til deigen er smidig og elastisk, ca. 10-15 minutter. Dekk til deigen i en bakebolle og la heve til dobbelt størrelse, ca. 1,5 time.
Ha deigen ut på et melet bakebord og del inn i to emner. Rull til to boller og dekk til med et fuktig klede eller plastfolie. Sett på et lunt sted og la hvile ytterligere 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 250 °C over- og undervarme.
Topp pizzabunnene med pizzasaus, ost, oliven og rødløk. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter eller til pizzaen er sprø og gyllen.
Dryss over pesto og ruccula ved servering.
Næringsinnhold pr 100 gram
253,6 kcalProdukter i oppskriften
GAEA Fresh Extra Virgin olivenolje
Fersk, grønn, krydret og intens fruktig ekstra jomfru olivenolje. Rik på antioksidanter og med lavt syreinnhold.