I samarbeid med GAEA
pizza med oliven og mozzarella
Enkelt Gresk Pizza
2 timer 40 minutter

Pizza med oliven og mozzarella

Ost, oliven, rød pesto og timian – kan pizza bli bedre? En skikkelig smaksbombe med rene og gode smaker.

5 (1 vurdering)

Antall porsjoner

Ingredienser

Slik gjør du

Pizza med oliven og mozzarella

2 timer 40 min

Løs opp gjær i lunket vann i en bakebolle. Spe på med mel, salt, sukker og olivenolje. Elt deigen for hånd eller bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok.

Elt til deigen er smidig og elastisk, ca. 10-15 minutter. Dekk til deigen i en bakebolle og la heve til dobbelt størrelse, ca. 1,5 time.

Ha deigen ut på et melet bakebord og del inn i to emner. Rull til to boller og dekk til med et fuktig klede eller plastfolie. Sett på et lunt sted og la hvile ytterligere 30 minutter.

Forvarm stekeovnen til 250 °C over- og undervarme.

Topp pizzabunnene med pizzasaus, ost, oliven og rødløk. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter eller til pizzaen er sprø og gyllen.

Dryss over pesto og ruccula ved servering.

Næringsinnhold pr 100 gram

253,6 kcal
Proteiner 12,2 gram 22,8 %
Fett 9,5 gram 17,8 %
Karbohydrater 28,7 gram 53,5 %
Fiber 2,2 gram 4,2 %
Salt 0,9 gram 1,7 %

Produkter i oppskriften

GAEA Fresh extra virgin olivenolje

GAEA Fresh Extra Virgin olivenolje

Fersk, grønn, krydret og intens fruktig ekstra jomfru olivenolje. Rik på antioksidanter og med lavt syreinnhold.

GAEA Oliven salattopping

GAEA Oliven salattopping

Mer fra GAEA