Vi bruker cookies.

Les mer
I samarbeid med Monini
SPOON Monini pasta carbonara 1 web
Enkelt Pasta Italiensk
20 minutter

Klassisk pasta carbonara

En klassisk og smakfull pastarett som er enkel å lage. Hemmeligheten ligger i gode råvarer og perfekt kokt pasta.

4,6 (11 vurderinger)

Antall porsjoner

Ingredienser

Slik gjør du

Klassisk pasta carbonara

20 min

Skjær pancetta eller bacon i små biter.

Visp egg og pecorino godt sammen i en bolle til blandingen er luftig.

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med 1 ss Monini olivenolje.

Stek pancettabitene til de er gylne, og sett pannen til side.

Kok spagettien i fosskokende, godt saltet vann (bruk cirka 1 ss salt per liter vann).

Ta vare på cirka 1,5 dl av kokevannet når du siler av spagettien.

Gi pannen med pancetta en rask oppvarming før du trekker pannen til side.

Hell pastaen over i pannen, og tilsett eggeblandingen sammen med litt av pastavannet.

Pass på at du beveger pannen hele tiden slik at eggeblandingen ikke klumper seg.

Smak til med salt og pepper, og server umiddelbart.

Tips: Husk at pastaen skal kokes «al dente», det vil si at det fortsatt skal være litt tyggemotstand i pastaen.

SPOON Monini pasta carbonara 4 web

Monini Classico er Italias mest populære olivenolje, med en mild og balansert smak som passer perfekt til pasta!

Næringsinnhold pr 100 gram

308 kcal
Proteiner 12,6 gram 20,4 %
Fett 13,2 gram 21,4 %
Karbohydrater 34,2 gram 55,4 %
Fiber 0,9 gram 1,4 %
Salt 0,9 gram 1,4 %

Produkter i oppskriften

Monini Extra Virgin Olivenolje

Monini Extra Virgin Olivenolje

Italias mest solgte olivenolje.

Mer fra Monini