Klassisk pasta carbonara
En klassisk og smakfull pastarett som er enkel å lage. Hemmeligheten ligger i gode råvarer og perfekt kokt pasta.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Klassisk pasta carbonara
20 minSkjær pancetta eller bacon i små biter.
Visp egg og pecorino godt sammen i en bolle til blandingen er luftig.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med 1 ss Monini olivenolje.
Stek pancettabitene til de er gylne, og sett pannen til side.
Kok spagettien i fosskokende, godt saltet vann (bruk cirka 1 ss salt per liter vann).
Ta vare på cirka 1,5 dl av kokevannet når du siler av spagettien.
Gi pannen med pancetta en rask oppvarming før du trekker pannen til side.
Hell pastaen over i pannen, og tilsett eggeblandingen sammen med litt av pastavannet.
Pass på at du beveger pannen hele tiden slik at eggeblandingen ikke klumper seg.
Smak til med salt og pepper, og server umiddelbart.
Tips: Husk at pastaen skal kokes «al dente», det vil si at det fortsatt skal være litt tyggemotstand i pastaen.
Monini Classico er Italias mest populære olivenolje, med en mild og balansert smak som passer perfekt til pasta!
Næringsinnhold pr 100 gram
308 kcalProdukter i oppskriften
Monini Extra Virgin Olivenolje
Italias mest solgte olivenolje.